Google+

Perchezitii FBI la casa atacatorului din Las Vegas

Biroul Federal de Informatii (FBI) efectueaza, luni, noi perchezitii in casa lui Stephen Paddock, autorul atacului armat din Las Vegas.Noua percheziţie în casa lui Paddock din localitatea Mesquite (statul Nevada) are ca scop o „nouă documentare”, a declarat şeful poliţiei locale Troy Tanner, care a însoţit agenţii FBI, ce deţineau un mandat de percheziţie.

 

„Nu cred că aceştia caută ceva specific. Ei mai analizează, încă o dată, ce se află în casă şi fotografiază totul”, a declarat Tanner, pentru agenţia Associated Press.

 

Casa lui Paddock a fost percheziţionată de poliţie, luni, la scurt timp după ce acesta a deschis focul din camera sa de hotel, de la etajul 32, asupra mulţimii care participa la un festival de muzică, în Las Vegas. La acel moment, autorităţile au anunţat că au găsit 19 arme în locuinţa acestuia, cât şi materiale explozive, cumpărate în 2015.

 

Un echipaj SWAT, care a ajuns la camera lui Paddock din hotelul Mandalay Bay, la 12 minute după ce acesta a deschis focul, a povestit, duminică seara, cum au ajuns acolo şi ce au găsit în camera în care bărbatul s-a sinucis.

 

Unul dintre ei a povestit cum a plecat de la sediul de poliţie purtând cizme de cowboy, pe care le-a dat jos înainte să urce în camera de la etajul 32, unde se afla atacatorul.

 

„Pur şi simplu le-am aruncat în cazinou, pentru că mă încetineau. Eram mai rapid în picioarele goale şi aveam să fiu mult mai eficient aşa”, a spus detectivul Matthew Donaldson.

 

Ofiţerii au mai precizat că aflaseră că atacatorii s-ar ascunde atât la etajul 29, cât şi la etajul 32: „Avem de-a face cu mai mulţi atacatori”, a precizat sergentul Joshua Bitsko.

 

Ei au ajuns la etajul 32 la scurt timp după ce Paddock a deschis focul asupra unui agent de securitate, care se aflla la uşa sa. Când au ajuns aproape de camera sa, cei din echipajul de intervenţie au descoperit că bărbatul luase măsuri ca să-i încetinească.

 

„A baricadat uşa scării, pentru că ştia că că o vom folosi, pentru a ajunge la camera sa”, a mai spus Joshua Bitsko.

 

Totodată, ei au mai precizat că Paddock instalase camere de supraveghere atât în camera sa, cât şi pe hol, însă ofiţerii nu ştiau nimic la momentul intervenţiei.

 

„Era un cărucior de room-service în cameră, cu fire care treceau pe sub uşă. Ceva negru se afla deasupra lui, aşa că m-am gândit că o să explodeze”, a spus ofiţerul Dave Newton, subliniind că „nu se aşteptau să îl găsească pe Paddock în acea cameră”.

 

Bitsko a mai precizat că întreaga intervenţie părea un „joc de-a v-aţi ascunselea mortal.”

 

La rândul său, ofiţerul Newton a precizat că „înăuntru erau foarte multe arme. Atât de multe reviste. Teancuri şi teancuri de reviste peste tot, iar în mai multe genţi, erau armele. Totodată, în cameră se aflau tot felul de monitoare şi echipament electric. Parcă mă aflam într-un magazin de arme”, a mai spus el.

 

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” al reţelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a transmis că nu există dovezi care să ateste că bărbatul ar fi fost afiliat vreunei reţele teroriste internaţionale.

 

Informaţii apărute în presă, în cursul zilei de luni, arătau că tatăl lui Stephen Paddock a fost unul dintre cei mai căutaţi infractori de către FBI, după ce a jefuit mai multe bănci, iar apoi a evadat din închisoare. Pe de altă parte, Stephen Paddock nu avea cazier, singurele infracţiuni înregistrate fiind comise în trafic.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn