Ancheta la o scoala din Melbourne, Australia, dupa organizarea unei petreceri cu tematica nazista.

Publicat:08.11.2018, 11:54Elevii scolii Dromana din Melbourne au luat parte, în clasa, la o petrecere cu tematica nazista, prilejuita de o lectie despre al Doilea Razboi Mondial. Copiii au primit replici de uniforme naziste, arme de jucarie si chiar canistre false cu Zyklon B, gazul mortal folosit în lagarele de exterminare.

De asemenea, toti elevii au putut gusta dintr-o „prajitura Fuhrer”, decorata cu o svastica facuta din felii de mar. Organizatorul evenimentului, care se prezinta drept colectionar de obiecte istorice, le-a spus ca aceasta era prajitura preferata a lui Adolf Hitler.

Imaginile de la petrecer au fost trimise unei organizatii pentru combaterea discriminarii, care a declansat o ancheta. Conducerea scolii a precizat, potrivit Guardian, ca evenimentul trebuia sa fie strict educativ, dar ca „nu s-a ridicat la standardele institutiei noastre” iar unele dintre obiectele aduse „au fost nepotrivite”.

De asemenea, creatorul prajiturii s-a aparat, afirmând ca aceasta era taiata când a adus-o în clasa, astfel ca elevii nu au vazut svastica.

Sursa: Guardian