Google+

Piata de armament: Dominatia americanilor s-a consolidat in ultimii ani

Producatorii de armament din SUA si-au consolidat in ultimii ani dominatia mondiala in fata Rusiei si a Chinei, in timp ce Europa pierde in viteza, a indicat luni Institutul International de Studii pentru Pace din Stockholm (SIPRI), potrivit AFP.

 

Datele centrlui de cercetare, care acopera cinci ani (2011-2015) pentru a evidentia principalele tendinte, arata ca volumul comertului cu arme la nivel mondial a crescut constant din 2001, dupa ce scazuse timp de douazeci de ani, scrie hotnews.ro

 

In materie de livrari, "SUA raman in mare parte in frunte", arata SIPRI intr-un comunicat de presa. Partea lor din piata a crescut la 33%, fata de 29% in 2006-2010. 

 

Fabricantii de arme americani profita in acelasi timp de o clientela foarte diversa.

 

"SUA au vandut sau au donat arme catre 96 de state in ultimii cinci ani si industria de aparare americana se pregateste pentru comenzi mari de export, din care un total de 611 de avioane de lupta F-35 pentru noua tari", a explicat Aude Fleurant, directoarea programului Armament si cheltuieli militare.

 

Rusia, aflata in urma SUA, a inregistrat, de asemenea, o crestere cu 25% din exporturile mondial, chiar daca aceasta tendinta a inregistrat un usor regres intre 2014 si 2015, dupa ce Occidentul a impus sanctiunilor economice Moscovei pentru rolul sau in criza ucraineana.

 

Rusia exporta mai mult ca americanii in India, primul importator de arme la nivel mondial.

 

*poza U.S. Marine Corps


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn