Google+

Podul care leaga Crimeea de Rusia, inaugurat cu mare fast de catre Putin, condamnat de UE si SUA. Premierul Ucrainei: "Rusia va raspunde pentru asta" - VIDEO

Podul care leaga Crimeea de Rusia, inaugurat cu mare fast de catre Putin, condamnat de UE si SUA. Premierul Ucrainei: "Rusia va raspunde pentru asta" - VIDEO
Embed:

Podul care leaga Crimeea de Rusia, inaugurat ieri cu mare fast de catre presedintele Vladimir Putin, la 4 ani de la anexarea peninsulei, reprezinta o noua incalcare a suveranitatii Kievului. Este parerea Uniunii Europene, sustinuta si de Washington, care condamna constructia acestuia. Potrivit acestora, podul blocheaza singura cale de a ajunge la apele teritoriale ale Ucrainei in Marea Azov. Ucraina a declarat ca Rusia va plati scump pentru asta.

 

Premierul ucrainean a acuzat Moscova ca a incalcat din nou dreptul international al Ucrainei cand a inaugurat noul pod ce o leaga Crimeea - peninsula ucraineana anexata de Moscova acum patru ani de Rusia continentala. 

 

Volodimir GROISMAN, PREMIER UCRAINA: Rusia va raspunde pentru asta. Ucraina va face totul pentru a-si apara interesele in instantele internationale. Rusia va plati scump si problema aici nu este in bani, ci in dreptate”

 

Printr-un comunicat de presa, si administratia lui Donald Trump a condamnat inaugurarea de catre presedintele rus, Vladimir Putin a podului care leaga Crimeea de Rusia. Podul reprezinta nu numai o incercare a Rusiei de a-si consolida sechestrarea ilegala si ocupatia sa din Crimeea, dar si impiedica navigatia prin limitarea dimensiunilor navelor care pot tranzita stramtoarea Kerci, singura cale de a ajunge la apele teritoriale ale Ucrainei in Marea Azov. Si Uniunea Europeana a reactionat.

 

Rusia a construit aceasta infrastructura fara consimtamantul Ucrainei, a declarat o purtatoare de cuvant a Serviciului UE de Actiune Externa. Bruxelles-ul a calificat constructia podului dept o noua incalcare a suveranitatii si a integritatii teritoriale a Ucrainei de catre Rusia.

 

Presedintele rus, Vladimir Putin, a traversat marti acest pod nou, inaugurand tronsonul rutier al acestui proiect cu o mare incarcatura simbolica pentru Kremlin. Cu o lungime de 19 km, podul leaga peninsula Taman, in sudul Rusiei, de peninsula ucraineana Kerci, in Crimeea, a carei anexare de catre Moscova a declansat o criza fara precedent de la incheierea Razboiului rece dintre Rusia si Occident. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn