Remarcile unui consilier local din Franta au fost mult prea rasiste chiar si pentru extremistii din Frontul National.

Publicat:13.09.2017, 12:30Franck Sinisi, consilier local în localitatea Fontaine - o suburbie a orasului Grenoble din sud-estul Frantei - a fost exclus oficial din Frontul National de o comisie de disciplina dupa ce a propus ca imigrantilor romi sa li se scoata dintii de aur pentru ca statul sa acopere costurile cu cazarea si hranirea acestora.

Declaratia a fost facuta de Sinis în februarie, într-o sedinta a Consiliului Local, si înregistrate de un coleg al acestuia din Partidul Comunist. Informatia a fost confirmata pentru sudouest.fr de Wallerand de Saint-Just, unul dintre liderii Frontului National.

Înregistrarea arata cum Sinisi se plânge de costurile produse bugetului local de „nomazi” si sugereaza ca acestora sa li se gaseasca niste resedinte permanente. „În ceea ce priveste romii, pentru a-i caza, ar putea fi introdusa o autofinantare, primaria sa le plateasca doar dentistii”, a spus politicianul. „Ca sa ma întelegeti, sa li se puna dinti de tabla si sa li se scoata dintii de aur, cred ca asta ar ajunge pentru a a-i hrani si a-i caza”.

Sinisi l-a mentionat explicit pe Dorin Cioaba, regele autoproclamat al romilor din România. „Sa va dau un exemplu, regele romilor, îl cheama Dorin Cioaba, e în România, el nu are dintii de aur, are totul din aur, chiar si lantul de la WC”.