Elevul de 18 ani care a ucis 19 persoane la un liceu din Crimeea era obsedat de criminalii in serie si pasionat de arme relateaza presa rusa care speculeaza ca acesta s-ar fi inspirat de la Eric Harris, autorul masacrului de la liceul Columbine, SUA.

Ultimul update: 18.10.2018, 07:41 Publicat:18.10.2018, 07:17

Pe 17 octombrie, Vladislav Roslyakov, elev din 2015, la Colegiul Politehnic din Kerci, Crimeea, a ajuns la scoala la prânz, a urcat la etajul 2 si a început sa traga în toata lumea. A ucis 19 persoane si a ranit alte zeci. Când a terminat munitia a detonat o bomba facuta acasa, relateaza life.ru.

Potrivit canalului Mash, a cumparat saptamâna trecuta 150 de cartuse. Un prieten a povestit ca purta la el de ani de zile un cutit sub haine. Martorii au relatat ca în ziua atacului a venit la scoala cu doua rucsacuri, si-a salutat calm prietenii, apoi înainte de a începe sa traga în oameni, a lasat un rucsac, cel mai probabil cel în care se afla bomba, în cantina colegiului.

Camerele de supraveghere l-au surprins cu arma în mâna coborând scarile, o imagine care a amintit presei ruse de Eric Harris, autorul masacrului de la liceul Columbine. De altfel jurnalistii rusi au remarcat ca Vladislav s-a îmbracat aproximativ la fel ca Eric Harris: pantaloni negri, tricou alb.

Potrivit colegilor, era un baiat retras, nu era violent, nu comunica, nu-i placea sa învete pentru ca îi displaceau profesorii neprietenosi din liceu pe care ar fi vrut sa se razbune, noteaza meduza.io. Era un baiat timid care a renuntat din 2014 la toate conturile de pe social media. Cadavrul sau a fost gasit în biblioteca colegiului, unde s-a împuscat.

Parintii lui Vladislav sunt divortati. Tânarul locuia împreuna cu mama lui, Galina Roslyakova, care, potrivit canalului Mash, lucreaza ca asistenta la spitalul de oncologie din oras unde au ajuns inclusiv elevi raniti. Aceasta a tratat victime fara a sti ca cel vinovat de starea lor este chiar fiul ei. Politia a ridicat-o din spital pentru audieri. La fel, si pe tatal lui.

Potrivit canalului Telegram 112 Roslyakov a primit recent permis de port arma. Avea o arma de vânatoare pentru care a cumparat 150 de cartuse.

Sursa: life.ru