Doua surori participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, pentru tari diferite.

Publicat:12.02.2018, 10:13

Doua tinere din SUA reprezinta ţari diferite la Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, relateaza abcnews.com

“Nu am fi visat vreodata la acest lucru. Faptul ca ma aflu în tara de origini alaturi de familie si împartasesc aceasta experienta cu sora mea este fantastic”, a declarat Marissa Brandt pentru ABC News, care concureaza la Jocurile Olimpice împreuna cu sora ei, Hannah.

Marissa face parte din echipa de hockey a Coreei de Sud, iar Hannah din echipa Statelor Unite.

În 1993, Marissa Brandt, care s-a nascut în Coreea de Sud, a fost adoptata când avea patru luni de catre un cuplu american, Greg si Robin Brandt, din Minnesota. Înainte sa se întoarca în tara, cei doi au aflat ca Robin era însarcinata, iar Hannah urma sa vina pe lume.

La sase luni dupa ce Marissa Brandt a ajuns în SUA, s-a nascut sora ei. Hannah a adaugat: “Am facut totul împreuna. Ne-am antrenat pe tot parcursul anului”. Parintii lor sunt încântati ca îsi pot vedea cele doua fiice concurând la Jocurile Olimpice.

Marissa sustine ca “sa îsi reprezinte tara în care s-a nascut este o onoare”. Ea a spus: “Niciodata n-am crezut ca se va întâmpla asta, ca ma voi întoarce aici, cel putin nu în acest context. Sper ca sud-coreenii sa fie mândri de mine”.

În lotul Coreei de Sud se afla si 12 jucatoare din Coreea de Nord. “Sunt dispuse sa învete, disciplinate si au o atitutdine pozitiva”, a spus aceasta.

Sursa: ABC News