Google+

Povestea copilei care la 12 ani cantareste 10 kg. ”Nu avem cu ce sa o hranim” - VIDEO

Imagini tulburatoare filmate in Yemen, unde milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar urgent.

 

Imagini cu o fetiţă de 12 ani, Fatima Qoba, atât de înfometată încât a ajuns să cântărească 10 kilograme arată ororile războiului şi ale foametei care afectează ţara.

 

Copila este tratată într-o clinică din Hajjah. Familia ei, 11 copii şi tatăl lor, a fugit din casa de la graniţa cu Arabia Saudită iar acum locuieşte sub un copac. ”Nu avem cu ce să o hrănim” a povestit una dintre surorile ei.

 

”Criza umanitară din Yemen rămâne cea mai gravă din lume. Aproape patru ani de conflict şi de declin economic grav împing ţara pe marginea foametei şi exacerbează necesităţile în toate sectoarele”, a spus Biroul ONU de coordonare a afacerilor umanitare.

 

”Estimăm că 80% din populaţie, adică 24 milioane de persoane, au nevoie de o formă de ajutor umanitar sau de protecţie, dintre care 14,3 milioane de manieră urgentă”, susţine ONU.

 

Biroul ONU mai arată că ”numărul de persoane care au nevoie acută (de asistenţă sau de protecţie) a crescut cu 27% faţă de anul trecut”, şi că ”două treimi din totalitatea regiunilor se află deja în situaţie de pre-foamete”.

 

O coaliţie condusă de Arabia Saudită intervine militar din martie 2015 în conflictul din Yemen de partea guvernului şi împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran.

 

Conflictul s-a soldat până acum cu aproximativ 10.000 de morţi, în majoritate civili, şi cu mai mult de 60.000 de răniţi, conform unui bilanţ parţial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerat însă de ONG-uri ca mult inferior celui real.

 

Sursa: Ruptly TV


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn