Trei romani au fost condamnati la inchisoare in Marea Britanie dupa ce au fost prinsi furand de la turistii din centrul Londrei. Romanii reuseau cu usurinta sa-si abordeze victimele intrucat se dadeau drept politisti.

Publicat:19.03.2019, 10:20

Potrivit Politiei Metropolitane, Marian G., de 49 de ani, Florian D., 57 si Radu G., 49 de ani, au primit între doi ani si patru luni si doi ani si opt luni de închisoate pentru furt, tentativa de furt si înselaciune, informeaza Politia Metropolitana.

”Cred ca acesti barbati faceau parte dintr-o grupare de criminalitate organizata care vizeaza în primul rând turistii din Londra care vin aici cu sume mari de bani”, a declarat sergentul de Politie Andy Marsh.

În dimineata de 29 ianuarie, o patrula de politie aflata într-o masina fara însemne i-a observat pe români discutând cu un cuplu în centrul Londrei. Ofiterii si-au dat seama imediat ca asista la un jaf.

Când s-au apropiat, unul din români a fugit, iar altul a fost prins cu mâna în buzunarul victimei.

Victimele au spus ca au fost abordate de catre unul din cei trei barbati, în timp ce cautau hotelul la care îsi facusera rezervare. Românul a pretins ca îl cunoaste pe proprietar si s-a oferit sa îl sune pe acesta. În timp ce îi conducea pe una dintre strazile adiacente, au aparut ceilalti doi români, care au spus ca sunt ofiteri de politie. Acestia le-au cerut turistilor sa le prezinte pasapoartele si portofelele, pe motiv ca sunt suspecti într-o operatiune de trafic de droguri.

Adevaratii politisti au intervenit chiar în momentul în care românii sustrageau din portofelele turistilor banii si cardurile.

Toti trei au fost arestati si ulterior, condamnati.