Valeepoan Kunan, vaduva scafandrului de 38 de ani care a murit in timpul operatiunii de salvare a celor 12 adolescenti blocati cu antrenorul lor intr-o pestera din Thailanda, le-a transmis baietilor sa nu se invinovateasca pentru moarte sotului.

Publicat:13.07.2018, 05:11

Într-o serie de mesaje postate pe retelele de socializare, tânara vaduva i-a adus un tribut sotului ei, postând fotografii cu ei, cât si mesaje în care marturiseste cât de mult îi lipseste sotul ei, scrie Daily Mail.

Saman Kunan, în vârsta de 38 de ani, scafandru experimentat care a lucrat pentru Fortele Navale, si-a pierdut viata în timpul operatiunii de salvare a celor 12 baieti blocati în pestera cu antrenorul lor, timp de 17 zile.

"Te iubesc de parca ai fi propria mea inima. Te iubesc atât de mult, mi-e dor de tine. Când ma voi trezi, pe cine voi mai saruta? De când ai plecat, nici nu mai stiu ce sa fac cu zilele mele”, a scris Valeepoan Kunan într-un mesaj care însoteste o fotografie în care cei doi se îmbratiseaza zâmbitori.

Dupa aceasta tragedie, unii thailandezi au criticat pe retelele de socializare tinerii fotbalisti, acuzându-i ca au fost irationali sa intre în pestera în sezonul ploios. Cu toate acestea, vaduva le-a transmis baietilor sa nu se învinovateasca.

„Vreau sa le spun baietilor sa nu se învinovateasca”, a precizat femeia în fata presei.

Oameni din întreaga lume i-au transmis încurajari: „Sotul tau a fost asa curajos. Lumea nu va uita cât de bun a fost si ce a facut ca sa-i salveze pe baieti”.

La rândul sau, guvernatorul Narongsak Osottanakorn l-a descris pe Saman Kunan drept „un adevarat erou.”

„În ziua în care a murit, toata echipa a fost trista, însa am folosit aceasta durere. Am vazut ca si-a dat viata pentru aceasta cauza”, a spus oficialul thailandez.

Saman Kunan a murit în 6 iulie, dupa ce si-a pierdut cunostinta în timp ce se afla în pestera, în apa, din cauza lipsei de oxigen.