Google+

Povestea micului erou din pestera din Thailanda. Baiatul a fost singurul capabil sa vorbeasca in engleza cu salvatorii. Imagini cu cei 12 mici fotbalisti

Are doar 14 ani si a fost erou pentru colegii sai, cu care a ramas blocat in pestera pentru 9 zile. Baiatul din Myanmar a fost cel care a putut comunica in limba engleza cu echipa de salvatori.Adul Sam-on este unul dintre adolescenţii captivi în peştera din Thailanda. Din grupul de 12 copii, el a fost singurul vorbitor de limba engleză, ceea ce a contat enorm în salvarea lor şi a antrenorului.

 

Salvatorii străini au putut comunica cu băiatul şi au aflat de la el toate inforamtiile de care aveau nevoie pentru ca operaţiunea să se desfăşoare cât mai bine.

 

Într-un video transmis televiziunilor se aude cum Adul îl întreabă pe unul dintre salvatori, în limba engleză, în ce zi din săptămâna sunt.

“Sunt Adul şi sunt într-o stare bună”, a fost mesajul copilului la câteva ore după ce s-a descoperit că antrenorul şi cei 12 mici fotbalişti au rămas blocaţi în peştera Tham Luang. El a putut să comunice starea în care se aflau colegii lui şi faptul că le era foame.

 

Povestea lui Adul este de-a dreptul impresionantă. Copilul vine dintr-o ţară în care mai puţin de o treime din populaţie ştie să vorbească o limbă stăina. Adul vorbeşte cinci limbi străine.

 

Băiatul a mers la şcoala la vârsta de 7 ani, a ales să îşi părăsească regiunea natală şi să se mute în nordul Thailandei pentru a îşi continua şcoală. Părinţii îl vizitează din când în când.

 

Adul nu are un certificat de naştere, buletin sau paşaport. Este considerat un refugiat în Thailanda. Asta nu l-a împiedicat însă să facă o şcoală şi să îşi urmeze pasiunea: fotbalul şi muzica. Băiatul cânta la pian şi chitara.

 

Epopeea acestei salvari miraculoase a început pe 23 iunie când cei 12 copii - cu vârste între 11 şi 16 ani - şi antrenorul lor de numai 25 de ani au rămas blocaţi în peştera din cauza ploii torenţiale care a inundat intrarea în subteran.

 

Toţi au fost găsiţi în viaţă după 9 zile, în care au supravieţuit doar cu apa prelinsă printre fisurile peşterii. Slăbiseră în medie cam 2 kilograme fiecare.

 

În cele 17 zile trecute de la dispariţia copiilor, familiile au oscilat intre agonie, îngrijorare de moarte şi extaz.

 

Sursa: Daily Mail


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn