Google+

Premiera in Rusia. Ministrul rus al economiei, Alexei Uliukaev, arestat pentru ca a primit mita 2 milioane de dolari

Ministrul rus al economiei, Alexei Uliukaev, a fost arestat sub acuzatia de a fi primit peste doua milioane de dolari mita, a anuntat marti Comitetul de Investigatii de la Moscova.

 

"Uliukaev a fost arestat azi-noapte, imediat dupa un interogatoriu", a declarat un reprezentant al Comisiei Investigative. Procurorii rusi au anuntat in cursul noptii de luni retinerea ministrului Economiei, Alexei Uliukaiev, care ar fi primit o mita de peste 2 milioane de dolari pentru a da o recomandare pozitiva in achizitionarea a peste jumatate din actiunile Bashneft de catre Rosneft, transmite Reuters.

 

Uliukaiev a devenit demnitarul cu rangul cel mai inalt, care a fost arestat de procurorii rusi dupa lovitura de stat din 1991. Comisia Investigativa a anuntat ca ancheta va fi lansata in cel mai scurt timp posibil. Respectiva agentie investigativa ii raspunde direct presedintelui rus Vladimir Putin.

 

Ministerul Economiei a manageriat un program masiv de privatizare a companiilor guvernamentale. Din acest motiv nu este clar inca in ce dosar va fi pus sub acuzare Uliukaiev.

 

Kremlinul a reactionat imediat, sustinand ca acuzatia este una extrem de grava. ”In orice caz, doar instanta este capabila sa decida”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, relateaza news.ro.

 

Compania Rosfnet a cumparat in octombrie cu 330 de milioane de ruble - adica 5 miliarde de dolari - peste jumatate din actiunile Bashneft.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn