Presedintele unui stat african, care primeste 62 de milioane de euro in fiecare an sub forma de ajutoare pentru populatia afectata de saracie, si-a cumparat un avion privat in valoare de 8 milioane de euro.

Publicat:11.12.2017, 06:27

Un grup anticorupţie a facut aceste dezvaluiri, potrivit Daily Mail, care mai spune ca este vorba despre Mozambic, unde doua treimi din populaţie câştiga aproximativ 1 euro pe zi.


De altfel, aceasta ţara africana este foarte afectata de corupţie, acest lucru fiind principalul motiv pentru care au fost oprite ajutoarele internaţionale, dupa un scandal legat de un împrumut secret de 1,5 miliarde de lire sterline.


Singurii care mai ajuta aceasta ţara sunt cei din Department for International Development (DFID), o organizaţie din Marea Britanie, care acorda milioane de euro drept ajutoare - bani care, însa, sunt folosiţi în alte scopuri, spun criticii.

Aeronava, un Bombardier Challenger 850 de 14 locuri, ar fi fost cumparat luna trecuta cu 9,2 milioane de dolari şi a fost folosita de preşedintele Mozambicului, Filipe Nyusi, la inaugurarea noului şef de stat al statului Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa.

Avionul cu o vechime de 10 ani a fost cumparat de compania aeriana de stat din Mozambic, LAM, care a negat faptul ca aeronava ar fi destinata exclusiv preşedintelui.