Google+

Presedintele SUA trimite armata la granita cu Mexicul: ”Trebuie sa-i oprim”

Presedintele Donald Trump a avertizat luni ca este pregatit sa trimita soldati la granita cu Mexicul, indiferent de numarul care va fi necesar.

 

Potrivit Fox News, preşedintele american este hotărât să blocheze accesul imigranţilor în SUA cu ajutorul armatei şi a Gărzilor Naţionale.

 

”Este o situaţie oribilă şi sunt mai mult de 5000 de oameni. Şi trebuie să-i oprim la graniţă!” - a spus Trump.

 

”Caravana” migranţilor din America Centrală care se îndreaptă spre SUA are mai mult de 7.000 de persoane, a declarat adjunctul purtătorului de cuvânt al ONU, Farhan Haq Aziz, citând o estimare a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

”Din caravană fac parte 7.233 de persoane, dintre care majoritatea intenţionează să-şi continue călătoria spre Nord”, a declarat purtătorul de cuvânt în cursul unei conferinţe de presă zilnice, subliniind necesitatea ca acestea să fie ”tratate cu respect şi demnitate”.

 

În replică, preşedintele Donald Trump a anunţat o reducere imediată a ajutoarelor acordate pentru Honduras, Guatemala şi El Salvador - ţări pe care le-a acuzat de faptul că nu au putut să-şi ”împiedice locuitorii să-şi părăsească ţara şi să intre ilegal în SUA”.

 

 

Într-un interviu acordat USA Today, Trump a mai afirmat că printre imigranţii care se află în această caravană s-ar afla şi ”persoane din Orientul Mijlociu”.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn