Google+

Primul presedinte american care ajunge in Cuba in ultimii 90 de ani. Mesajul, transmis la cateva secunde dupa aterizare. FOTO

Barack Obama si-a inceput vizita istorica la Havana. Dupa mai bine de o jumatate de secol, a devenit primul presedinte american in exercitiu care a pus piciorul pe pamant cubanez.

 

Obama, care isi va incheia mandatul la Casa Alba peste zece luni, are un obiectiv clar. Sa consolideze apropierea spectaculoasa pe care a initiat-o in decembrie 2014 cu presedintele Raul Castro. "Ce faci, Cubaa" - a fost mesajul lui Barack Obama pe contul sau de Twitter, la cateva secunde dupa ce Air Force One a aterizat pe aeroport.

 

"Ce faci, Cubaa" - a fost mesajul lui Barack Obama pe contul sau de Twitter, la cateva secunde dupa ce Air Force One a aterizat, pe ploaie, la Havana. "Este o ocazie istorica" - a spus, la randul sau, comentatorul televiziunii cubaneze care a transmis in direct sosirea.

 

Barack Obama, Cuba, Agerpres

Zambitor, presedintele american a coborat scarile aeronavei tinand o umbrela, alaturi de sotia lui, Michelle, si cele doua fiice.  Duminica seara s-a plimbat pe jos pe strazile din orasul vechi, incluse in patrimoniul UNESCO - si cosmetizate cu ocazia vizitei.

Barack Obama, Cuba, Agerpres

Cu doar cateva ore inainte de sosirea presedintelui american, autoritatile cubaneze au arestat cateva zeci de disidenti, in cursul procesiunii duminicale "a doamnelor in alb".

Barack Obama, Cuba, Agerpres

Obama, care urmeaza sa se intalneasca cu opozanti ai regimului de la Havana a avertizat ca va evoca "direct" chestiunea respectarii drepturilor omului in cadrul intrevederii de astazi cu presedintele Raul Castro.  


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn