Google+

Procurorul Anca Jurma a preluat oficial sefia DNA, iar predarea stafetei de la fosta sefa, Laura Codruta Kovesi, s-a facut in prezenta procurorului general al Romaniei - VIDEO

Procurorul Anca Jurma a preluat oficial sefia DNA, iar predarea stafetei de la fosta sefa, Laura Codruta Kovesi, s-a facut in prezenta procurorului general al Romaniei - VIDEO
Embed:

Procurorul Anca Jurma a preluat oficial sefia Directiei Nationale Anticoruptie. Iar predarea stafetei de la fosta sefa, Laura Codruta Kovesi, s-a facut in prezenta procurorului general al Romaniei. Anca Jurma are un mandat temporar, pana cand vor fi finalizate procedurile de numire a unui nou procuror sef al DNA.

 

Augustin LAZAR, PROCUROUL GENERAL AL ROMANIEI: “Astazi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie a avut loc instalarea procurorului sef interimar care va functiona pana la instalarea unui nou procuror sef cand se va incheia procedura declansata in acest sens.”

 

 Procurorul Anca Jurma a preluat oficial sefia Directiei Nationale Anticoruptie. Fosta sefa, Laura Codruta Kovesi i-a predat estafesta in prezenta procurorului general al Romaniei.

 

Anca JURMA, SEF DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE: “Ma voi stradui pe cat imi va sta in putinta sa asigur un interimat echilibrat, sa continuam cu colegii din DNA munca pe care aceasta institutie a inceput-o acum 15 ani.”

 

 Pana in momentul numirii in funtie Anca Jurma a fost consiliera fostului procuror sef DNA Laura Codruta Kovesi.Mandatul provizoriu va fi asigurat pana in momentul in care se vor finaliza procedurile de numire a unui nou sef al directiei. 

 

Laura Codruta Kovesi, revocata luni din functia de procuror-sef al DNA, dupa un mandat de peste cinci ani, a fost delegata ieri la Parchetul General unde se va ocupa de strategia anticoruptie.

 

Decizia a fost luata la cateva ore dupa ce Sectia pentru procurori a CSM a decis ca Laura Codruta Kovesi sa revina pe un post de procuror la DIICOT Sibiu, unde a lucrat pana in 2006. Ea a fost revocata din functie in urma unei decizii a Curtii Constitutionale din Romania.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn