Google+

Protest de amploare la Moscova. In jur de 15 mii de oameni au participat la mitingul in memoria lui Boris Nemtov, impuscat mortal acum doi ani, in apropiere de Kremlin - VIDEO

Protest de amploare la Moscova. In jur de 15 mii de oameni au participat la mitingul in memoria lui Boris Nemtov, impuscat mortal acum doi ani, in apropiere de Kremlin - VIDEO
Embed:

Un protest de amploare a avut loc astazi la Moscova, lucru care rar se intampla in capitala rusa. In jur de 15 mii de oameni au participat la mitingul in memoria lui Boris Nemtov, impuscat mortal acum doi ani, in apropiere de Kremlin. Nu s-a trecut fara incidente: un lider al opozitiei a fost stropit cu verde de briliant.


Mihail Kasianov, unul dintre liderii opozitiei ruse a fost stropit pe fata cu verde de briliant de catre un tanar. Politia a reusit sa puna mana pe el.

 

”Rusia este pentru Putin.”

 

Mihail KASIANOV, OPOZANT RUS ”O persoană din coloana a ieşit în faţă şi cu o seringă m-a stropit în ochi.”

 

”Tot ce le rămâne să facă este să ne stropească cu verde de briliant sau acid, sau să ne ucidă aşa cum pe Boris Nemţov. Acesta este isteria guvernării.”


Participantii la mars erau atent supravegheati de politisti. Oamenii legii le-au interzis sa aduca cu ei pancarde pe care sa fie scrise lozinci anti-Putin. In schimb, nu le-au putut astupa gurile, asa ca manifestantii si-au facut vocea auzita.

 

”Rusia fără Putin! Putin înseamnă război!”

 

Printre drapelele Rusiei puteau fi zarite si cateva ale Ucrainei.

 

”Luaţi mâinile de pe Ucraina!”

 

Coloana de manifestanti a marsaluit pe principalele bulevarde ale Moscovei si a ajuns si la locul unde opozantul rus a fost impuscat mortal. Acolo au fost depuse flori. 

 

”Boris Nemţov a fost simbolul unei Rusii libere, a unor valori democratice spre care tindem, cum ar fi: alegeri libere şi lipsa corupţiei.”


Marsuri de comemorare au avut loc si in alte orase din Rusia, precum Sankt Petersburg sau Ecaterinburg. Boris Nemtov a fost impuscat in timp ce se plimba pe unul dintre celebrele poduri ale Moscovei cu o tanara care ar fi fost iubita lui. S-a intamplat dupa ce politicianul a oferit un interviu unui post radio in care a criticat autoritatile ruse. Apropiatii lui Nemtov cred ca acesta a fost ucis din cauza viziunilor sale politice, oficialii rusi insa au respins acuzatiile.

 

5 cetateni ceceni au fost acuzati de omor la comanda. Nici pana acum insa nu este clar cine a ordonat ca Nemtov sa fie ucis.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn