Google+

Putin ameninta NATO, in cazul in care Alianta continua apropierea de Ucraina si Georgia

Liderul de la Kremlin a amenintat deschis NATO, la nici patru zile dupa intalnirea cu presedintele american despre care Trump sustinea ca a imbunatatit relatiile cu Rusia.Vladimir Putin le-a transmis joi diplomaţilor străini acreditaţi la Moscova că nu va lăsa fără răspuns o posibilă strângere a relaţiilor între NATO pe de o parte şi Ucraina şi Georgia de celalaltă parte. Încă din 2008, celor două state ex-sovietice, care au graniţe comune cu Rusia, li s-a promis că vor intra în Alianţă. Putin spune însă că acesta ar fi un gest „iresponsabil” care va atrage consecinţe grave.

 

„Vom răspunde aşa cum se cuvine unor astfel de paşi agresivi, care reprezintă o ameninţare directă la adresa Rusiei”, a declarat Putin. „Colegii noştri, care încearcă să agraveze situaţia, urmărind aducerea, printre altele, a Ucrainei şi Georgiei pe orbita Alianţei, ar trebui să se gândească la consecinţele potenţiale ale unei astfel de politici iresponsabile”.

 

Liderul de la Kremlin a afirmat că a discutat pe acest subiect cu Donald Trump la summit-ul de la Helsinki. După summit, preşedintele american a declarat, referitor la aderarea la NATO a republicii Muntenegru: „Muntenegrenii sunt foarte foarte puternici, foarte agresivi. Poate fac ceva agresiv şi ne trezim în al Treilea Război Mondial”.

 

Atât Ucraina, cât şi Georgia sunt implicate în „conflicte îngheţate”, termenul folosit pentru conflictele de pe teritoriul fostei URSS care au trecut printr-o fază de război deschis şi încă nu şi-au găsit rezolvarea. De asemenea, în toate aceste conflicte Rusia s-a implicat şi poate interveni din nou în orice clipă, „dezgheţându-le”.

 

Sursa: Reuters


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn