Google+

Putin i-a dat un samovar miresei din Austria si a tinut un discurs in germana - VIDEO

Putin i-a dat un samovar miresei din Austria si a tinut un discurs in germana - VIDEO
Embed:

Aflat in drum spre Germania, pentru o intalnire neoficiala cu Angela Merkel, Vladimir Putin s-a oprit pentru cateva ore in Austria, ca sa meargă la o.. nunta! Mai precis, la nunta sefei diplomatiei austriece.Invitaţia făcută preşedintelui rus, de care s-a aflat abia săptămâna aceasta, a stârnit polemici în Austria.


Unii politicieni din opoziţie chiar i-au cerut demisia ministrului de Externe, acuzând-o de subminarea politiciii externe europene.


În vârstă de 53 de ani, Karin Kneissl este cadru universitar şi a fost numită ministru de Externe al Austriei din partea Partidului Libertăţii, formaţiune de extremă-dreapta cu simpatii ruse.


Deşi nu s-au întâlnit decât o dată, Karin Kneissl a decis să-l invite pe preşedintele Vladimir Putin la nunta ei, care a avut loc la Gamlitz, un orăşel de lângă graniţa cu Slovenia.

 

Iar Putin a acceptat invitaţia. I-a adus miresei un buchet de flori şi mai multe daruri de nuntă, printre care un samovar.

 

A ţinut un discurs în germană şi chiar a dansat cu mireasa. Acesteia i s-au reproşat însă cheltuielile cu paza pe care le-a presupus prezenţa liderului de la Kremlin.

 

Fritz Bund, purtător de cuvânt al poliţiei: “Noi suntem obligaţi de lege să protejăm oaspeţii străini, aşa că e irelevant pentru noi dacă sunt în vizită oficială sau privată.”


În plus, Austria deţine în acest moment preşedinţia Uniunii Europene, iar imaginea lui Putin dansând cu ministrul de externe austriac trebuie să fi stârnit nemulţumire la Bruxelles. Majoritatea liderilor europeni consideră că preşedintele rus face tot posibilul să dezbine Uniunea, pe lângă faptul că se află în fruntea unui regim nedemocratic. La Gamlitz însă, i s-au găsit scuze.

 

Karl Wratschko, primar: “Suntem mândri că unul dintre cei mai importanţi politicieni din lume vine aici. Fiecare are propriul mod de a conduce o ţară, e treaba poporului respectiv.”


Indignare a stârnit şi faptul că, potrivit presei austriece, vizita lui Putin a fost încadrată drept una de lucru, pentru că preşedintele rus a avut o scurtă discuţie cu şeful guvernului, şi el invitat la nuntă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn