Google+

Putin si-a adus „bestia ruseasca” la Helsinki. Limuzina a costat 300 de milioane de dolari si poate sta sub apa - GALERIE FOTO/VIDEO

Presedintele rus Vladimir Putin a ajuns la summitul de la Helsinki intr-o limuzina blindata construita in sase ani si care a costat 300 de milioane de dolari. Aceasta are anvelope ranforsate si poate sta sub apa, ca un submarin.

 

Este prima dată când limuzina Aurus Senat, supranumită „bestia rusească”, a fost folosită de Putin în afara Rusiei şi a doua oară când liderul de la Kremlin călătoreşte în acest automobil prezidenţial, care îi poate face concurenţă „Bestiei” – limuzina prezidenţială americană cu care preşedintele american Donald Trump a sosit la summit.

 

Potrivit Daily Mail, noua limuzină a lui Putin poate fi folosită sub apă, fără a-i pune în pericol pe pasageri, având roţi consolidate cu oţel, pentru a preveni dezumflarea lor. Totodată, experţii în domeniu spun că limuzina lui Putin poate rezista chiar şi unei explozii.

 

„Sistemul de comunicare e intern, bazat complet pe sateliţii noştri şi încorporat în maşină. Maşina nu va pierde contactul şi comunicarea cu forţele de securitate sub nicio circumstanţă. Sistemul de apărare este unul de top. În cazul unui atac chimic, maşina îşi poate bloca ferestrele şi rămâne sub apă pentru o perioadă lungă de timp, ca un submarin. Caroseria maşinii este o invenţie rusească şi, în ciuda dimensiunii şi protecţiei pe care o asigură, este destul de uşoară. Are câţiva metri, este o construcţie serioasă”, a explicat Vyacheslav Subbotin, expert în domeniu, pentru Zvezda TV.

 

Rusia a început să dezvolte acest tip de limuzine în 2012 şi până acum a alocat în jur de 300 de milioane proiectului, informează The Drive. Automobilul are şapte metri, fiind mai lung decât „Bestia” lui Trump, dar este mai uşor: cântăreşte în jur de 6.5 tone.

 

 

Financial Times relatează că limuzina rusească a fost dezvoltată de Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Inginerie din Moscova, în colaborare cu firmele germane Porsche şi Bosch şi ar avea 592 de cai putere.

 

 

În acelaşi timp, Cadillacul lui Trump are camere cu infraroşu, dispozitive cu gaz lacrimogen, este capabil să reziste unui atac chimic şi transportă mai multe rezerve cu sângele preşedintelui american, în cazul în care este necesar un transplant de urgenţă.

 

 

 

Sursa: Pro TV


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn