Marea Britanie este tot mai aproape de un vot decisiv pentru viitorul sau si al Uniunii Europene. Mai sunt doua zile pana la referendum, iar politicienii din cele doua tabere fac agitatie. Sondajele nu arata o optiune certa, dar casele de pariuri spun ca sunt sanse mai mari ca Regtul sa ramana in Uniune.

Publicat:21.06.2016, 11:33

O cofetarie din Londra produce briose cu mesajele campaniei lectorale pentru de referendum. Se vand rapid, spune patronul localului. 

”Eu votez pentru a ramâne. Voi lua o prajitura si ma voi bucura de fiecare muscatura cu gândul la viitor, care va fi pozitiv daca vom ramâne.”

 
Si numerosi politicieni fac apel catre britanici. 

Donald TUSK, PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN: ”Ramâneti cu noi, avem nevoie de voi. Fara voi, nu numai Europa, ci întreaga comunitate transatlantica va deveni mai slaba. Împreuna vom fi capabili sa facem fata provocarilor dificile.”

 
Tot politicienii sunt cei care vorbesc despre consecintele, dar si beneficiile iesirii Regatului din Uniune. Sunt voci care spun ca Marea Britanie va avea de suferit, dar sunt si multi care sunt siguri ca tara va “inflori” dupa iesire. Potrivit sondajelor, cele doua tabere sunt umar la umar, cu putin avans pentru cea pro-europeana. Referendumul in care britanicii vor face alegerea va avea loc joi.