Google+

Regatul Unit, grav afectat de furtuna Frank. Vantul a atins viteze de 100 de km/h, iar mai multe zboruri au fost anulate

Furtuna Frank s-a dezlantuit marti noaptea deasupra Regatului Unit. Vantul, care a suflat cu aproape 100 de km pe ora, a provocat probleme pe aeroportul din Belfast. Mai multe zboruri au avut intarzieri sau au fost anulate.

 

Frank a adus ploi in Scotia, dar si in Cumbria, zona afectata deja de inundatii. Localnicii au privit socati cum un pod din Yorkshire s-a prabusit in apele involburate ale raului Wharfe. Constructia ce dateaza din secolul al 18-lea a fost subrezita de inundatile din ultimele zile. Autoritatile stiau ca podul are probleme si inchisesera circulatia inainte ca structura sa cedeze.

Regiuni intinse din nordul Angliei au fost acoperite de ape, dupa zile intregi cu ploi abundente. Marile orase - York, Leeds si Manchester - au fost si ele afectate. Elicoptere militare au dus saci cu nisip in zonele unde digurile au cedat. Intre timp, barajul din York a fost reparat, asa ca localnicii s-au apucat de curatenie. Un muzeu cu artefacte de pe vremea vikingilor contabilizeaza pagubele.

Din fericire, angajatii au reusit sa duca la loc sigur mai multe exponate valoroase, inainte sa vina viitura. Un pub din afara orasului York a fost inundat de doua ori de la inceputul lunii. Proprietarii sunt la capatul puterilor.

Localnica: "Nu a venit nimeni aici. Nici David Cameron, nici altcineva. Nu ne aflam intr-un oras mare, asa ca nu contam."

Guvernul britanic a dat un ajutor de urgenta in valoare de 50 de milioane de lire sterline, pentru zonele afectate de inundatii.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn