Google+

Regele care s-a casatorit cu o regina a frumusetii din Rusia a abdicat - FOTO

Regele Malaeziei a abdicat, la cateva saptamani de la casatoria cu o fosta regina a frumusetii din Rusia. Sultanul Muhammad al V-lea este primul rege care abdica in aceasta tara.

 

Decizia a fost anunţată printr-un comunicat de presă al Casei Regale, care nu a oferit însă detalii despre decizia sa, scrie Wall Street Journal.

 

Criticii începuseră să lanseze speculaţii despre situaţia acestuia încă din luna noiembrie, când şi-a luat concediu medical. În această săptămână, el trebuia să îşi reia activităţile, dar a anunţat printr-un comunicat că abdică, deşi se afla la tron de doar doi ani, scrie Russia Today.

 

În comunicatul de presă, Muhammad al V-lea a transmis că este recunoscător pentru încrederea care i-a fost acordată şi a mulţumit Guvernului pentru cooperare.

 

El s-ar fi căsătorit la finalul anului trecut cu o fostă regină a frumuseţii în vârstă de 25 de ani, Oksana Voevodin, care a fost aleasă Miss Moscova în 2015.

 

Malaezia este de la câştigarea independenţei, în 1957, o monarhie constituţională cu un sistem neobişnuit: regele său se schimbă la fiecare cinci ani, fiind ales din rândul familiilor regale ale fostelor regate din care este formată ţara.

Ca urmare a deciziei de a abdica, statul malaezian Pahang a anunţat sâmbătă că are un nou sultan care ar urma să fie ales în curând drept noul rege al Malaeziei.

Sultanul Abdullah Shah este cunoscut pentru interesul său pentru sport. El este în prezent preşedintele Federaţiei asiatice de hockey şi membru al Consiliului director al FIFA.

Deşi rolul său este unul ceremonial, regele este foarte respectat în Malaezia şi orice critică la adresa sa este interzisă. Portretul său este afişat în locurile publice. Regele este şi şeful simbolic al islamului în ţară, precum şi şeful onorific al armatei, scrie Agerpres.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn