Google+

Regele Mihai va fi inmormantat saptamana viitoare. Corpul neinsufletit al Majestatii Sale va fi adus in Romania pe 13 decembrie - VIDEO

Regele Mihai va fi inmormantat saptamana viitoare. Corpul neinsufletit al Majestatii Sale va fi adus in Romania pe 13 decembrie - VIDEO
Embed:

Regele Mihai va fi inmormantat saptamana viitoare. Pe 13 decembrie, trupul neinsufletit al Majestatii Sale va fi transportat in Romania si va fi primit cu onoruri militare pe aeroport. Vor urma trei zile de doliu, in care oamenii isi vor putea lua ramas bun de la rege. Si aseara, zeci de persoane au mers la Palatul regal din Bucuresti pentru a aprinde o lumanare in semn de recunostinta fata de ultimul suveran al Romaniei.


Oameni de toate varstele s-au oprit aseara in fata Palatului Regal pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai. Cu lacrimi in ochi, ei si-au gasit cu greu cuvintele.

 

“Este un moment trist, un destin trist al Regelui si al tarii.”

 

“Fiinta omeneasca are o existena limitata, dar nimeni nu se astepta sa se intample acum.”

 

Principesa Margareta, fiica cea mare a regelui a ajuns aseara in Elvetia, la resedinta privata a Majestatii sale. Ea a facut si o declaratie.

 

Principesa MARGARETA: “Romani, tara a pierdut pe Regele Mihai I. Am pierdut, ca voi toti, un parinte. O pierdere personala si o pierdere pentru intreaga natiune. Cu aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui meu, voi continua sa servesc interesele fundamentale ale poporului roman.”

 

 Dupa moartea tatalui sau, Principesa Margareta va deveni regina. In zilele urmatoare, in Elvetia vor ajunge si celelalte fiice ale Regelui Mihai pentru a participa la ceremoniile de comemorare. Pe 13 decembrie, trupul neinsufletit al suveranului va fi adus in Romania cu un avion militar si depus la Castelul Peles, acolo unde s-a nascut.

 

Ulterior, sicriul va fi transportat la Palatul Regal din Bucuresti, unde i se vor aduce omagii, timp de doua zile. Sambata viitoare, Regele Mihai I va fi inmormantat in noua Catedrala Regala amplasata in incinta Manastirii Curtea de Arges, alaturi de sotia lui, regina Ana, care a incetat din viata anul trecut. Regele Mihai avea 96 de ani si suferea de cancer.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn