Google+

Regina Elisabeta, interviu rar despre viata de monarh: Coroana „poate sa iti rupa gatul” - VIDEO

Regina Marii Britanii a vorbit, intr-un documentar acordat BBC, despre viata de monarh si despre dificultatile impuse de purtarea coroanei. Într-un documentar de o oră despre încoronarea sa, care va fi difuzat duminică de BBC, Regina Elisabeta a vorbit despre momentul în care a fost învestită, oficial, ca suveran al Regatului Unit. Astfel, ea a glumit despre cât de dificil îi este unei persoane să poarte coroana, a cărei greutate – de 1,28 kilograme – ar fi putut să „îi rupă gâtul”, informează The Guardian.

 

Vorbind despre coroana pe care a purtat-o la discursurile ţinute în Parlament, Regina Elisabeta a povestit: „Norocul meu este că am aceeaşi formă a capului ca tatăl meu. Odată pusă pe cap, coroana stă fixă. Atunci când o porţi, nu te poţi uita în jos, spre foile cu discursul, pentru că greutatea coroanei ţi-ar putea rupe gâtul. Ți-ar pica de pe cap. Coroanele au dezavantajele lor, dar în rest sunt destul de importante”.

 

Coroana a fost realizată în 1937, cu ocazia încoronării lui George al VI-lea. Are 2,868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde şi sute de perle.

Elisabeta a devenit regina Marii Britanii în 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după ce tatăl ei a murit. Ea a fost încoronată în 2 iunie 1953, la Westminster Abbey.

 

Amintindu-şi de ceremonie, Regina Elisabeta a spus că „a marcat începutul vieţii sale ca suveran.”

 

„Este un fel de concurs de cavalerie şi o procedură de modă veche de a face lucruri. Am văzut o încoronare şi am şi fost obiectul unei încoronări, ceea ce e remarcabil”, a mai spus ea.

 

Sursa: The Guardian


Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn