Google+

Relatari terifiante ale martorilor atacurilor din Noua Zeelanda: „Erau morti peste tot”

Mai multi martori ocular au vorbit despre atacul armat comis asupra a doua moschei din orasul neozeelandez Christchurch in timpul rugaciunii de vineri.

 

Oamenii spun că un bărbat a început să tragă cu focuri de armă la una dintre cele două moschei, potrivit The Star. 

 

„Am auzit ţipete şi plânsele, am văzut că unii oameni au murit, unii fugeau şi era în moschee şi un bărbat aflat în scaun cu rotile”, a spus martorul.

 

Bărbatul a mai declarat că slujba a fost una liniştită şi că se desfăşura în mod normal, până în momentul atacului armat. „Nu am văzut cine a fost împuşcat, dar am văzut că unii oameni erau plini de sânge”.

 

Len Peneha este un alt martor, care locuieşte lângă moschee. Acesta a spus că a văzut un bărbat îmbrăcat în negru în moschee la ora locală ora 13:45 şi apoi a auzit zeci de împuşcături. „Am văzut că erau morţi peste tot. Nu înţeleg cum poate cineva să facă aşa ceva”.

Mohan Ibrahim a fost una dintre cele 200 de persoane din moscheea Al Noor.

 

„La început am crezut că a fost vorba despre un şoc electric, dar apoi toţi oamenii au început să alerge. Încă mai am prieteni înăuntru. Sunt îngrijorat pentru viaţa lor”, a spus Mohan.

 

Mai mulţi oameni au fost ucişi în timpul unor atacuri armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri. În urma incidentelor, ar fi între 9 şi 27 de morţi. 

 

Patru persoane au fost reţinute, trei bărbaţi şi o femeie, a declarat comisarul poliţiei neo-zeelandeze Mike Bush.

 

Sursa: The Star

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn