\r\n\r\n

De asemenea, un fotograf al agentiei Getty Images aflat la locul revoltelor din Ferguson, a fost retinut pentru scurt timp de politie, dupa care a fost eliberat, a anuntat agentia. In textul care insoteste o fotografie ce arata arestarea lui Scott Olson, Getty Images a explicat ca fotograful a fost "urcat intr-o furgoneta dupa ce a fost retinut de politie". Agentia nu a precizat totusi motivele retinerii.

\r\n\r\n\r\n
\r\n

Getty Images photographer Scott Olson arrested as he covers demonstrations in Ferguson: http://t.co/ET4Dpk4ZLn pic.twitter.com/a2Ou5c31MX

\r\n— ABC News (@ABC) August 18, 2014
\r\n\r\n\r\n

Agentia a precizat ulterior ca fotograful a fost eliberat si ca va continua sa acopere evenimentele din Ferguson, un oras din Missouri (centru) devastat de revolte violente dupa ce un politist l-a ucis pe Michael Brown, un tanar de culoare. Getty Images colaboreaza cu Agence France-Presse printr-un parteneriat.

\r\n\r\n\r\n
\r\n

From @Yamiche: Police arresting someone in Ferguson right now http://t.co/x5JSgumDAM

\r\n— BuzzFeed News (@BuzzFeedNews) August 19, 2014
\r\n\r\n\r\n

Saptamana trecuta, doi jurnalisti au fost retinuti pentru scurt timp la Ferguson in timp ce relatau de la fata locului. Situatia era inca foarte tensionata luni seara in acest oras din centrul Statelor Unite. Militarii din cadrul Garzii Nationale au fost mobilizati pentru a pazi cartierul general al politiei, dar restrictiile de circulatie au fost ridicate.

\r\n\r\n

Incidente in Ferguson, dupa uciderea lui Michael Brown

\r\n\r\n

Barack Obama: Interventia Garzii Nationale la Ferguson trebuie sa fie "limitata"

\r\n

Presedintele american Barack Obama a indemnat din nou fortele de ordine sa dea dovada de retinere fata de manifestatiile de la Ferguson. "Este clar ca marea majoritate a oamenilor manifesta pasnic", a subliniat Obama in cursul unei conferinte de presa sustinute la Casa Alba, indemnand fortele de ordine la retinere. De asemenea, presedintele american a insistat asupra faptului ca interventia militarilor din cadrul Garzii Nationale, care are loc la cererea guvernatorului statului Missouri, va trebui sa fie "limitata".

\r\n\r\n

"Voi supraveghea in zilele care vin ca (Garda Nationala) mai degraba sa ajute decat sa agraveze situatia de la Ferguson", a avertizat Obama.

\r\n\r\n

Incidente in Ferguson, dupa uciderea lui Michael Brown

\r\n\r\n

Subliniind cu insistenta ca intentioneaza sa ramana "prudent" pe fondul dosarului atata timp cat ancheta este in curs, Obama a abordat, totusi, problema inegalitatii rasiale in Statele Unite. Potrivit presedintelui american, unele comunitati sunt "izolate", lipsite de "speranta si fara perspective economice". "In numeroase comunitati, tinerii de culoare au mai multe sanse sa sfarseasca in inchisoare sau in fata unui tribunal decat sa acceada la universitate sau sa aiba un loc de munca bun", a subliniat el. "Am facut progrese extraordinare, dar nu suficiente", a continuat Obama, care s-a intors pentru doua zile la Washington in mijlocul a doua saptamani de vacanta pe o insula din Massachusetts.

\r\n\r\n

Casa Alba va examina echiparea politiei cu camere de luat vederi, dupa cazul de la Ferguson

\r\n\r\n

O petitie care cere echiparea tuturor politistilor americani cu o camera de luat vederi urmeaza sa fie examinata de catre Casa Alba, dupa uciderea tanarului de culoare neinarmat de catre un politist la Ferguson. Textul, care indeamna la adoptarea unei "legi Mike Brown" - numele acestui tanar in varsta de 18 ani, ucis pe 9 august de catre un politist alb care l-a impuscat de sase ori - obtinuse luni peste 112.000 de semnaturi.

\r\n\r\n

Potrivit unui program initiat de catre presedintele Barack Obama, Casa Alba este nevoita sa examineze orice petitie care a adunat peste 100.000 de semnaturi. Petitia propune ca fiecare politist de la nivel national si municipal sa fie echipat cu o mini-camera de luat vederi, pentru ca acesta "nu numai sa evite orice comportament neadecvat, ci sa respecte procedurile".

\r\n\r\n

Incidente in Ferguson, dupa uciderea lui Michael Brown

\r\n\r\n

Locuitori din Ferguson, un orasel cu populatie majoritar de culoare condus de catre albi, manifesteaza de o saptamana, exprimandu-si furia pe strazile localitatii, ei considerand ca politistul a actionat intru totul ilegal cand a avut loc drama, care readuce in prim-plan problema rasismului in Statele Unite. Folosirea acestui tip de camere de luat vederi in alte localitati americane a permis o reducere extrem de importanta a numarului de plangeri depuse impotriva politistilor.

\r\n\r\n

In orasul Rialto, din California, recurgerea la forta de catre politisti a scazut cu 60%, iar plangerile depuse impotriva membrilor fortelor de ordine a scazut cu 88%, potrivit ziarului The New York Times (NYT).

\r\n\r\n

 

',cover_thumb:'gallery_665641_1374851.jpg',article_source:'Stirile Pro TV',article_source_url:'http://stirileprotv.ro',url_identifier:'revolta-in-ferguson-politia-a-tras-cu-gaze-lacrimogene-in-protestatari',created_at:1408432380,published_at:1408432401,updated_at:null,old:1,category_id:33,site_id:1,type:null,published:null,promoted:null,views:686,status:'published',programed_at:null,order_protv:2399832,order_perfecte:null,order_sg:null,order_ip:null,order_osp:null,order_gsd:null,order_isanatate:null,key:null,event:null,views_video:0,old_id:665641,procesed:1,'static':null,sources:null,live:null,box_id:null,url_identifier_extern:null,video_cover_imported:null,site:{site_id:1,name:'Pro TV',permaname:'proTv',link_desktop:'https://protv.md',link_mobi:null,logo:'2023/09/18/Logositeprotv-1601057615stycldm-1631566502xk3o1ql-1663572145lt2p8sq-16950602968hicpc7.png',home_fixed_positions:null,old_id:null,ad_standard:null,ad_intext:null,ad_billboard:null,order_column:'order_protv'},category:{category_id:33,name:'Internațional',parent_category_id:null,link:'international',position:0,published:'Y',site_id:1,is_mobi:'Y',is_desktop:'Y',order_mobi:11,order_desktop:16,color:'',old_id:null,ad_billboard:null,ad_intext:null,ad_standard:null},article_tags:[{article_tag_id:442553,article_id:665641,tag_id:124511,tag:{tag_id:124511,name:'ferguson'}},{article_tag_id:442554,article_id:665641,tag_id:45992,tag:{tag_id:45992,name:'sua'}},{article_tag_id:442555,article_id:665641,tag_id:92511,tag:{tag_id:92511,name:'asediu'}}]},title:'Revolta continua in Ferguson. Politia a tras cu gaze lacrimogene in protestatari',meta_title:'Revolta continua in Ferguson. Politia a tras cu gaze lacrimogene in protestatari',meta_description:'Revolta continua in Ferguson. Politia a tras cu gaze lacrimogene in protestatari',meta_image:'https://assets.protv.md/articles/files/thumbs/700x/gallery_665641_1374851.jpg',meta_section:'Internațional'}