Roger, cangurul devenit faimos pe internet pentru musculatura sa, care dadea impresia ca ar fi muncit din greu la sala, a murit de batranete, a informat luni presa locala, citata de DPA.

Publicat:10.12.2018, 08:57

Marsupialul - cu o greutate de 89 de kilograme si o înaltime de peste doi metri - a decedat la vârsta de 12 ani, au indicat sâmbata reprezentantii sanctuarului dedicat cangurilor din orasul australian Alice Springs (centru).

“Roger a dus o viata minunata si a fost iubit de milioane de oameni din întreaga lume. Te vom iubi mereu si îti vom duce dorul, Roger”, au scris acestia într-o postare pe Facebook.

Cangurul a devenit faimos dupa ce o fotografie în care acesta deforma o galeata din metal a devenit virala în 2015.

De atunci, numeroasele imagini si filmulete cu musculosul cangur rosu i-au adus acestuia circa 900.000 de fani pe Instagram si înca o jumatate de milion pe Facebook. Anul trecut, Roger a fost recunoscut drept unul dintre cele mai faimoase zece animale la nivel mondial.

“Acum zece ani am construit acest sanctuar pentru a-l gazdui pe Roger ... si doua dintre partenerele sale, - Ella si Abigail. L-am construit pentru ca ei sa aiba un loc unde sa traiasca”, a declarat managerul sanctuarului, Chris Barnes, care l-a salvat pe Roger din marsupiul mamei sale, ucisa de o masina.

Pe masura ce a înaintat în vârsta, cangurul începuse sa sufere de artrita si sa aiba probleme cu vederea. Cangurii rosii traiesc în mod normal între 10 si 20 de ani.