O furtuna puternica a provocat inundatii si caderi de grindina, la Roma. In jumatate de ora de ploaie, apa a inundat sase statii de metrou, numeroase sosele si o sectie de politie. Cativa moldoveni care sunt stabiliti in capitala italiana au surprins imagini cu apa si gheata care au acoperit drumurile si sunt socati de ce se intampla acolo.

Publicat:22.10.2018, 12:59Iar în zece minute a cazut atât de multa grindina ca aveai impresia ca a nins. “E teribil, n-a mai nins asa din 2011".

Furtuna care s-a abatut dupa lasarea serii asupra capitalei italiene a adus vânt puternic, ploaie si grindina. Gheata s-a depus pe sosele în strat gros si a blocat traficul. De sus, stratul alb îti dadea impresia ca a venit iarna.

“Totul e inchis, unde mergeti... ajutor", spune un moldovean stablit la Roma

Potrivit presei italiene, ploaia a inundat sase statii de metrou care au fost inchise. În cartierele din estul Romei, apa a ajuns la jumatate de metru sau chiar un metru. Soferii surprinsi pe sosea de suvoaie s-au refugiat pe acoperisul masinilor pâna la sosirea pompierilor.

Meteorologii italieni au transmis duminica o alerta de furtuni violente pentru mai toata peninsula. Avertizarea ramâne în vigoare pâna luni seara.