Flota rusa din Marea Neagra a sustinut, joi, noi exercitii militare utilizand submersibilul "Krasnodar", dotat cu capacitatea de a se face "invizibil", relateaza Agerpres.

Publicat:11.10.2018, 13:04

Concret, submariul Krasnodar a efectuat o imersiune la 20 de metri adâncime, dezactivându-se complet timp de doua ore pe fundul marii, iar apoi revenind la suprafata. Testul fiind menit sa verifice silenţiozitatea submarinului.

“Krasnodar” este un submarin cu propulsie diesel-electrica, nefiind, deci, conceput misiunilor oceanice (de regula rezervate submarinelor nucleare).

Totodata, “Krasnodar” este al patrulea submarin din Proiectul 636 “Varsaveanka”, recent-intrat în serviciul flotei ruseşti bazate la Sevastopol, în Peninsula Crimeea.

În afara de capacitatea de a se face “invizibil”, “Krasnodar” este echipat cu rachete de croaziera “Kalibr”, asemanatoare rachetelor de croaziera americane Tomahawk.

Iar potrivit expertilor rusi, submersibilele rusesti din Proiectul 636 “Varsaveanka” s-ar numara printre cele mai silentioase din lume, fiind superioare chiar şi submarinelor NATO. Ele mai sunt denumite şi”gauri negre”, datorita capacitatilor de disimulare.

Anterior exerciţiului de joi, flota rusa din Marea Neagra a efectuat ample exercitii în Peninsula Crimeea, la care au participat trupe de desant si aviatia.