Google+

Rusia acuza SUA ca sustine atacurile aeriane asupra bazelor militare din Siria

Atacurile care ar fi vizat bazele militare rusesti din Siria ar fi necesitat asistenta din partea unei tari cu navigatie prin satelit, a declarat ministerul rus al Apararii, o acuzatie pe care Pentagonul o neaga.Rusia a declarat că o serie recentă de atacuri asupra bazelor militare din Siria ar fi necesitat asistenţă dintr-o ţară care posedă tehnologie de navigaţie prin satelit - o declaraţie care pare să vizeze Statele Unite, scrie The Guardian.

 

Ministrul rus al Apărării a declarat că forţele sale au respins sâmbătă o serie de atacuri cu bombe asupra bazei aeriene Hemeimeem şi asupra unei zone navale din Tartus, adăugând că din cele 13 drone implicate, şapte au fost doborâte şi şase au fost forţate să aterizeze fără să provoace daune.

 

Fără a numi o ţară anume, ministerul a declarat că datele referitoare la atacuri ar putea fi obţinute doar “din una dintre ţările care posedă tehnologie de navigaţie prin satelit”.

 

În declaraţia de marţi, a remarcat o “coincidenţă ciudată” a unui avion militar american care a survolat peste Marea Mediterană în apropierea celor două baze ruseşti în momentul atacului.

 

Pentagonul a negat orice implicare. “Orice sugestie că forţele americane sau de coaliţie au jucat un rol într-un atac asupra unei baze ruseşti este fără nicio bază şi este absolut iresponsabilă”, a declarat Marine Maj Adrian Rankine-Galloway, purtător de cuvânt al Pentagonului.

 

Preşedintele Siriei, Bashar Assad, a recuperat teritorii majore de la rebeli în Siria în ultimii doi ani, în mare parte datorat sprijinului militar al Rusiei. Forţele sale se luptă în prezent cu rebeli pe două fronturi:  în nord-vestul provinciei Idlib şi în suburbiile estice ale Damascului.

 

Sursa: The Guardian


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn