Google+

Rusul care se teme ca va fi omorat daca isi arata fata: „Am gresit”

Barbatul a ajuns sa beneficieze de protectia Biroului Federal de Investigatii (FBI)

 

Într-un interviu acordat recent postului BBC, rusul de 59 de ani, fost şef al laboratorului anti-doping din Moscova, a apărut în faţa camerei purtând o cagulă şi ochelari de soare, de teamă ca nu cumva să fie identificat şi asasinat, scrie tabloidul The Sun.

 

El a fugit în Statele Unite în anul 2015, după ce a observat că mai mulţi colegi de-ai lui au murit în condiţii suspecte. Atunci când a plecat, a luat cu el documente care demonstrau că la baza scandalului de dopaj se afla regimul.

 

„Îmi pare foarte rău că am contribuit şi că mi-am folosit în mod greşit cunoştinţele şi experienţa, împotriva atleţilor din întreaga lume. De aceea stau aici şi vă spun adevărul despre ce s-a întâmplat atunci”, a spus Grigory Rodchenkov.

 

Totodată, Rodchenkov a mărturisit că este sigur că dacă nu fugea din Rusia, ar fi fost mort până acum. Conform publicaţiei New Yorker, acesta a fost întrebat dacă motivul pentru care îşi ascunde chipul este că şi-a făcut operaţie estetică, dar el a refuzat să comenteze pe acest subiect.

Autorităţile din Rusia îl percep ca pe un „informator”. Astfel, fostul şef al Comitetului Olimpic rus a afirmat că „ar trebui împuşcat pentru minciună”, în timp ce Vladimir Putin l-a calificat drept „imbecil.”

 

Întrebat dacă crede că sportul din Marea Britanie încă se confruntă cu problema dopajului, el a răspuns: „Sincer? Da.”

 

„Nu vă spun acum, în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă şi în faţa televizorului, dar am câteva cazuri extrem de suspicioase, în ceea ce priveşte sportivii britanici”, a adăugat fostul şef al laboratorui anti-dopaj din Moscova.

 

În puls, el consideră că ar fi „cea mai rea decizie” dacă Comitetul Olimpic din Rusia ar ridica interdicţia impusă sportivilor, pentru că ar însemna ca ei să poată fi prezenţi la ceremonia de încheiere a JO de la PyeongChang.

 

În timpul ceremoniei şi a competiţiilor, delegaţia Rusiei nu a avut voie să folosească drapelul sau imnul naţional, fiind înscrişi la competiţii drept „atleţi olimpici provenind din Rusia.”

 

Sursa: New Yorker The Sun


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn