\r\n\r\n

"The blood on his hands (n.r. Sangele este pe mainile lui)", scrie Michael Ramirez pe caricatura devenita viral pe internet. 

\r\n\r\n\r\n
\r\n

RT @trscoop: ‘The BLOOD on his hands’ – Devastating Michael Ramirez cartoon on Putin and the http://t.co/slSPrqciyC pic.twitter.com/H5zUQJeQiS

\r\n— Jen Kuznicki (@jen5309) July 19, 2014
\r\n\r\n\r\n\r\n

Cele doua caricaturi au fost vazute si comentate de milioane de oameni pe Twitter.

\r\n\r\n

Vladimir Putin, criticat aspru dupa accidentul aviatic din Ucraina

\r\n\r\n

Prabusirea avionului malaysian care efectua zborul MH17 cu 298 de persoane la bord intr-o zona devastata de razboiul civil din Ucraina a povocat consternarea comunitatii internationale.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 3

\r\n\r\n

Premierul britanic, David Cameron, l-a somat pe presedintele rus, Vladimir Putin, sa faciliteze accesul la locul avionului prabusit in estul Ucrainei, avertizand ca, in caz contrar, Occidentul trebuie sa schimbe fundamental abordarea fata de Rusia.

\r\n\r\n

"Uniunea Europeana trebuie sa inaspreasca sanctiunile impotriva Rusiei, daca Moscova nu modifica abordarea in cazul anchetei privind doborarea avionului companiei Malaysia Airlines", a scris David Cameron in publicatia The Sunday Times. "A venit vremea ca UE sa arate ca puterea, influenta si resursele sale conteaza. UE trebuie sa isi sustina principiile", a adaugat Cameron. "Daca presedintele Putin nu schimba abordarea fata de Ucraina, atunci Europa si Occidentul trebuie sa schimbe in mod fundamental abordarea fata de Rusia".

\r\n\r\n

Malaysia MH17

\r\n\r\n

Cancelarul german Angela Merkel a cerut, vineri, o incetare a focului imediata in Ucraina.

\r\n\r\n

"O incetare a focului este necesara", a declarat Merkel. "Trebuie sa tratam lucrurile cu foarte mare seriozitate" si sa ajungem "la o incetare a focului si o solutie politica", discutand cu presedintele rus.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 1

\r\n\r\n

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a somat Rusia sa faciliteze urgent accesul la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei, avertizand ca, in caz contrar, vor fi "consecinte", potrivit AFP.

\r\n\r\n

"Presedintele rus, Vladimir Putin, trebuie sa obtina rapid accesul liber si total in zona prabusirii Cursei MH17", a declarat Hollande dupa ce a discutat prin telefon cu premierul britanic, David Cameron, si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

\r\n\r\n

"Daca Rusia nu va lua imediat masurile necesare, vor exista consecinte din partea Uniunii Europene cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe programat marti", atrage atentia Presedintia Frantei.

\r\n\r\n

Malaysia MH17

\r\n\r\n

Presedintele rus Vladimir Putin trebuie sa faciliteze accesul la locul prabusirii avionului malaysian in estul Ucrainei, intr-un teritoriu controlat de rebeli prorusi, pentru ca trupurile neinsufletite ale victimelor sa poata fi evacuate, a cerut si premierul olandez Mark Rutte, relateaza AFP.

\r\n\r\n

"El (Vladimir Putin) trebuie sa isi asume responsabilitatile in privinta rebelilor", a declarat Mark Rutte la Haga, dupa ce a purtat o "conversatie telefonica foarte intensa cu presedintele rus".

\r\n\r\n

"Avand in vedere evenimentele de astazi si imaginile din aceasta dimineata, i-am trimis presedintelui un mesaj ca sa faca uz de influenta sa asupra rebelilor", a anuntat premierul olandez.

\r\n\r\n

"Toata lumea a vazut cum resturi ale aparatului, ramasite ale pasagerilor si lucrurile lor personale sunt in continuare imprastiate la fata locului", a adaugat Rutte, care s-a declarat "socat" in legatura cu imaginile provenind din Ucraina.

\r\n\r\n

Vladimir Putin a promis, cu o zi inainte, ajutorul sau Olandei, potrivit aceleiasi surse.

\r\n\r\n

Avion prabusit Ucraina - 2

\r\n\r\n

Avionul malaysian prabusit in Ucraina a fost doborat de o racheta lansata dintr-o zona controlata de separatistii prorusi, afirma presedintele SUA, Barack Obama, citat de AFP.

\r\n\r\n

"Ceea ce stim in momentul de fata este ca o racheta sol-aer a fost trasa si a provocat prabusirea avionului. Stim ca racheta a fost lansata de pe un teritoriu aflat sub controlul separatistilor prorusi. Este prematur sa stim intentiile celor care au lansat racheta", a explicat Obama, precizand ca tehnologia militara utilizata de rebeli este prorusa.

\r\n\r\n

"Prabusirea avionului este o tragedie teribila", a spus Obama, precizand ca printre cele 298 de victime se numara si un cetatean american. "Incidentul aviatic din Ucraina trebuie sa fie un semnal de alarma pentru Europa privind Rusia", a spus Obama.

\r\n\r\n

"Conflictul din estul Ucrainei va avea consecinte, nu va putea ramane la nivel local. (...) Acest lucru aminteste cat de importante sunt mizele pentru Europa, nu doar pentru Ucraina", adauga Obama.

\r\n\r\n

Malaysia MH17

\r\n\r\n

Sistemele de rachete utilizate pentru doborarea avionului de pasageri malaysian in estul Ucrainei erau din Rusia, afirma secretarul de Stat american, John Kerry.

\r\n\r\n

"Este destul de clar ca este vorba de un sistem de rachete transferat din Rusia si oferit insurgentilor separatisti din Ucraina", a declarat Kerry intr-un interviu acordat CNN.

\r\n\r\n

Secretarul de Stat american a denuntat o situatie "grotesca" la locul prabusirii avionului malaysian. "Este ceva ce intra in contradictie cu tot ceea ce presedintele Vladimir Putin si Rusia au spus ca vor face", a continuat seful diplomatiei americane.

',cover_thumb:'630091.jpg',article_source:'Stirile Pro TV',article_source_url:'http://stirileprotv.ro',url_identifier:'sangele-este-pe-mainile-lui-un-castigator-al-premiului-pulitzer',created_at:1405937040,published_at:1405937084,updated_at:null,old:1,category_id:33,site_id:1,type:null,published:null,promoted:null,views:8691,status:'published',programed_at:null,order_protv:2398581,order_perfecte:null,order_sg:null,order_ip:null,order_osp:null,order_gsd:null,order_isanatate:null,key:null,event:null,views_video:0,old_id:630091,procesed:1,'static':null,sources:null,live:null,box_id:null,url_identifier_extern:null,video_cover_imported:null,site:{site_id:1,name:'Pro TV',permaname:'proTv',link_desktop:'https://protv.md',link_mobi:null,logo:'2023/09/18/Logositeprotv-1601057615stycldm-1631566502xk3o1ql-1663572145lt2p8sq-16950602968hicpc7.png',home_fixed_positions:null,old_id:null,ad_standard:null,ad_intext:null,ad_billboard:null,order_column:'order_protv'},category:{category_id:33,name:'Internațional',parent_category_id:null,link:'international',position:0,published:'Y',site_id:1,is_mobi:'Y',is_desktop:'Y',order_mobi:11,order_desktop:16,color:'',old_id:null,ad_billboard:null,ad_intext:null,ad_standard:null},article_tags:[{article_tag_id:436864,article_id:630091,tag_id:46181,tag:{tag_id:46181,name:'vladimir putin'}},{article_tag_id:436865,article_id:630091,tag_id:46652,tag:{tag_id:46652,name:'avion'}},{article_tag_id:436866,article_id:630091,tag_id:90221,tag:{tag_id:90221,name:'Malaysia Airlines'}}]},title:'"Sangele e pe mainile lui". Un castigator al premiului Pulitzer si caricatura in care Putin zdrobeste MH17 in mana sa',meta_title:'"Sangele e pe mainile lui". Un castigator al premiului Pulitzer si caricatura in care Putin zdrobeste MH17 in mana sa',meta_description:'"Sangele e pe mainile lui". Un castigator al premiului Pulitzer si caricatura in care Putin zdrobeste MH17 in mana sa',meta_image:'https://assets.protv.md/articles/files/thumbs/700x/630091.jpg',meta_section:'Internațional'}