Google+

Sase soldati, ucisi de jihadisti in sudul Filipinelor, in timpul unei operatiuni de amploare

Sase soldati au murit si alti patru au fost raniti, in sudul Filipinelor, de militantii gruparii Stat Islamic, a anuntat, vineri, un purtator de cuvant al Armatei filipineze.

 

Incidentul a avut loc în timpul unei iniţiative a forţelor de ordine în Marawi, de unde forţele de ordine au încercat să alunge ultimii jihadişti rămaşi, după ce au preluat controlul oraşului. Iniţiativa a făcut parte dintr-o operaţiune din cinci luni, informează Reuters.

 

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Restituto Padilla a declarat că 10 soldaţi au fost ucişi în schimbul de flăcări, dintre care şase au murit în drum spre spital.

 

Militanţii grupării islamiste Abu Sayyyaf este cunoscută pentru bompadamente, decapitări, tortură şi răpiri pentru răscumpărare, în special în sudul Filipinelor. În lua mai, a preluat controlul asupra oraşului Marawi. La capătul a cinci luni de luptă, armata a reuşit să îi alunge pe jihadişti din regiune.

Mai mult, luna trecută, militarii filipinezi l-au ucis pe liderul militanţilor, emirul grupării Stat Islamic din Asia de sud-est.

 

„Vom continua să îi urmărim până când vor fi exterminaţi”, a spus purtătoarea de cyvânt Jo-Ann Petinglay.

 

Pentru Filipine, prezenţa jihadiştilor reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii interne.

 

Sursa: Reuters


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn