Scandal urias intr-o localitate germana aflata la granita cu Olanda, din cauza unor muncitori romani. Oamenii din localitatea liniştita au ajuns la limita disperarii si au depus plangeri la politie si consiliul local.

Publicat:13.12.2018, 12:45Oamenii din micuţa localitate Hüthum, situata lânga frontiera cu Olanda, s-au plâns ca într-o casa de pe strada Eltener 422 locuiesc foarte mulţi muncitori români, care tulbura liniştea întregii localitaţi. În plus, strada este plina de gunoaiele împraştiate de români, relateaza RP-Online.

Mai mult, oamenii au fost ameninţaţi atunci când le-au atras atenţia.

Poliţiştii au descins la adresa respectiva şi au stabilit ca în cladire au domiciliul înregistrat 8 români, dar, în fapt, locuiesc 31. Cei mai mulţi au locuri de munca în Olanda.

”Nu ma deranjeaza sa traiasca şi sa munceasca aici. Dar zilnic avem parte de harţuiri, insulte şi ameninţari”, a spus Hauptstein M., un barbat care locuieşte în cartier.

Oamenii spun ca toata zona este plina de gunoaie, mucuri de ţigara, fum de la gratare, iar muzica este data tare. În plus, românii ar consuma alcool frecvent şi sunt mereu puşi pe scandal.

Germanii sunt nemulţumiţi ca, începând cu luna mai, au sesizat de mai multe ori autoritaţile, dar nu s-a luat nicio masura.

Acum, însa, poliţiştii au început sa faca cercetari pentru evaziune fiscala, proprietarul cladirii fiind suspectat ca ia bani de chirie de la toţi locatarii, nu doar de la cei cu forme legale de domiciliu.

”Proprietarul câştiga bani frumoşi în detrimentul cartierului”, spun oamenii. 

Sursa: rp-online.de