Google+

Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiratiei si mistere

Si in ceea ce priveste credinta si religia exista o moda. Scientologia a ajuns in SUA religia la care adera cele mai multe vedete: de la Tom Cruise, JLo, la John Travolta, toti sunt adeptii acestei religii in care omul este cel mai important.


Biserica Scientologica a fost intemeiata prin anii 1950 de catre scriitorul american de literatura SF, Lafayette Ronald Hubbard. In zilele noastre, Scientologia dispune de peste 700 de centre in 65 de tari si este una dintre cele mai prospere religii noi.

Cum il vad scientologii pe Dumnezeu? Conceptul de Dumnezeu are o forma panteista. Dumnezeu este uneori numit sau se sugereaza a fi Natura, Infinitul, Cea de-a Opta Dinamica, Toata Viata Teta etc. De regula, scientologul este lasat sa-l interpreteze pe Dumnezeu dupa cum doreste.

Cum este omul vazut de scientologi? In adevarata lui natura, omul nu este trupul sau eul constient limitat. El este in realitate un Tetan a carui natura fundamentala este in esenta buna si divina. Nu este decazut moral, ci mai degraba ignorant de propria lui perfectiune. Singura lui cadere s-a facut in materie, nu in pacat.

Desi ar trebui sa se ocupe cu lucruri care sa ajute omul sa devina o persoana mai buna, Biserica Scientologica a fost tarata in mai multe scandaluri, majoritatea legate de bani si putere. Una dintre aceste acuzatii este aceea de escrocherie in banda organizata.

Opozantii acestei religii au inceput sa-i critice si pe adeptii sai: despre producatorul Paul Haggis se spune ca nu reuseste niciodata sa fie la inaltimea colegilor sai si mereu doreste sa epateze prin ceea ce face.

Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn