Google+

Sfarsitul lumii nu vine pe 12 decembrie 2012. O noua teorie

Jurnalistii de la Live Science ne pun in tema cu o noua teorie legata de sfarsitul lumii: 12 decembrie 2012 s-ar putea sa nu fie ultima data din calendarul mayasilor. Asta inseamna ca sfarsitul lumii mai are de asteptat!


Cei de la  Live Science vin si cu o explicatie, bazandu-se pe informatiile dintr-o noua carte care studiaza conversia datelor din calendarele lumii antice si medievale in cele din calendarele Iulian si Gregorian (Calendars and Years II: Astronomy and Time in the Ancient and Medieval World, de John Steele) si pe rezultatele unui studiu realizat de profesorul Gerardo Aldana de la Universitatea Santa Barbara din California.

Astfel, Aldana sustine ca exista o inexactitate de 50 pana la 100 de ani in corelarea calendarului mayas cu cel Gregorian, al zilelor noastre. Aceasta inseamna, spun el, ca profetia legata de sfarsitul lumii, care ar veni 2012, ar putea fi complet gresita. Practic, ziua “apocalipsei” ar putea fi “amanata” pentru decenii dupa data cunoscuta in acest moment.

Ziua de 12 decembrie 2012 reprezinta sfarsitul calendarului anticei civilizatii mayase din America de Sud. Mai multi oameni de stiinta, dar si amatorii de scenarii de film au venit cu diverse teorii legate de aliniamente astronomice care ar dovedi ca profetia sfarsitului lumii este credibila.

Mai mult, profesorul Aldana a dezvaluit insa faptul ca toti aceea care au ajuns la concluzia ca 2012 este sfarsitul au folosit in conversia datelor din calendarul mayas un calcul cel putin discutabil, bazat pe o constanta numita GMT, dupa numele primilor trei cercetatori care au studiat cultura mayasa.

Ceea ce sustine Aldana este faptul ca nu s-a dovedit niciodata pana acum, cu exactitate, daca aceasta constanta GMT este corecta. Prin urmare, cercetatorii ar trebui sa mai faca niste studii inainte de a veni cu astfel de teorii despre sfarsitul lumii.

Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn