Caz revoltator in Portugalia unde un judecator a decis ca un barbat care si-a batut sotia cu bestialitate sa nu faca inchisoare, motivand ca infidelitatea ei i-a adus dezonoare, relateaza CNN.

Publicat:28.10.2017, 05:32

Bataia a avut loc în 2015 când soţul înşelat şi-a unit forţele cu amantul pentru a o lovi pe femeie cu o bâta plina de cuie. Potrivit documentelor depuse la tribunal, fostul amant a imobilizat-o pe femeie iar soţul a tras cu bâta în capul victimei şi pe corp. Identitaţile celor 3 nu au fost facute publice.

Soţul a primit o condamnare cu suspendare de un an şi trei luni de închisoare. Nu va face nicio zi de închisoare pentru ca, judecatorul care s-a ocupat de caz, a considerat ca infidelitatea soţiei i-a patat onoarea.

”O femeie adultera este un atac grav pentru demnitatea şi onoarea unui barbat” a declarat judecatorul Joaquim Neto de Moura care a citat şi pasaje din Bibile potrivit carora ”o femeie adultera trebuie pedepsita cu moartea”.

Cazul i-a scandalizat pe portughezi iar Amnesty International a numit sentinţa una abuziva. Nu se ştie înca daca procurorii vor face apel.

Sursa: CNN