Google+

Singura inregistrare clara cu primul avion care loveste World Trade Center - VIDEO

Americanii au comemorat marti 17 ani de la atentatele din 11 septembrie cand 3.000 de oameni, printre care si 4 romani, si-au pierdiut viata in cele mai sangeroase atentate comise vreodata pe pamant american.Imaginile cu cele două turnuri gemene lovite au rămas în istorie. Numeroşi martori, dar şi canale de televiziune au surprins momentul în care al doilea turn a fost lovit şi prăbuşirea celor două clădiri gigant, însă există o singură înregistrare clară cu clipa în care primul turn ( cel de nord) este lovit.


Momentul a fost surprins din greşeală de doi cineaşti americani de origine franceză, Jules Clément Naudet şi Thomas Gédéon Naudet care lucrau la un documentar despre viaţa de zi cu zi a pompierilor din New York.

 

 

Pe 11 septembrie 2001 cei doi au plecat împreună cu o echipă de pompieri, printre care şi recruţi, pentru a investiga o scurgere de gaze pe o stradă nu departe de World Trade Center. Jules a surprins atunci momentul în care primul avion American Airlines Flight 11 loveşte turnul de nord.

 

Imaginile sunt considerate singurele clare cu primul turn lovit. Cei doi cineaşti au decis să transforme documentatul iniţial despre pompieri în unul despre intervenţia acestora în timpul atentatelor. 9/11 este considerat unul dintre cele mai bune documentare despre atacurile de la 11 septembrie. Camera de filmat care a înregistrat primul atac se află expusă la Muzeul Naţional de Istorie din Washington.

 

În afară de imaginile lui Jules Naudet, mai există o filmare, mai slabă calitativ, de amator, realizată de Pavel Hlava, un muncitor imigrant, din Cehia, cu momentul în care avionul intră în primul turn. Alte înregistrări surprind clipele de după lovirea clădirii.

 

Imaginile surprinse de Pavel Hlava


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn