Vladimir Putin a ridicat multe sprancene cu declaratiile facute joi la o conferinta a clubului de discutii Valdai pe tema "Lumea in care vom trai: stabilitatea si dezvoltarea in secolul XXI", ce se desfasoara in aceste zile la Soci.

Publicat:19.10.2018, 09:40

”Singura tema care l-a facut nervos pe Putin: dupa ce a recunoscut ca scaderea sa în sondaje înseamna ca ruşii îşi doresc schimbari, Putin a fost întrebat daca el personal vrea ca ceva sa se schimbe. A replicat: Vreau sa schimb subiectul discuţiei.” a scris jurnalista Julia Davis pe Twitter.

Ruşii nu vor schimbari, dar nu radicale. Am avut destule revoluţii, a transmis Putin.

Nu a fost singura declaraţie cu care Putin a uimit joi. Întrebat despre cauza masacrului din liceul din Crimeea, liderul rus a dat vina pe cultura occidentala şi pe globalizare.

Privind disparitia jurnalistului saudit de la Washington Post, Jamal Khashoggi, Putin a declarat ca acest caz nu merita sa duca la deteriorarea relaţiilor cu Arabia Saudita: Rusia nu are destule informatii în acest sens, a spus Putin, adaugând ca el considera ca SUA sunt responsabile partial.

„Din ce stiu, jurnalistul disparut a locuit în Statele unite. El nu a locuit în Rusia, ci în SUA. Din cauza aceasta, bineînteles, SUA au o anumita responsabilitate pentru ce i s-a întâmplat. Este fara îndoiala”, a afirmat Putin.