Google+

Situatia se agraveaza in Ucraina. Dupa ce premierul Iateniuk a scapat de motiunea de cenzura, partidul condus de Timosenko a anuntat ca se retrage din coalitia de la putere - VIDEO

Situatia se agraveaza in Ucraina. Dupa ce premierul Iateniuk a scapat de motiunea de cenzura, partidul condus de Timosenko a anuntat ca se retrage din coalitia de la putere - VIDEO
Embed:

Situatia se agraveaza in Ucraina. Dupa ce ieri premierul Arseni Iateniuk a scapat de motiunea de cenzura, astazi partidul condus de Iulia Timosenko a anuntat ca se retrage din coalitia de la putere. Mai mult, cativa deputati au anuntat ca votul de ieri a fost fraudat si cer repetarea votului.


Iulia TIMOSENKO, LIDER PARTIDUL BATKIVSCINA: ”La şedinţa din această dimineaţă, Partidul Batkivşcina a luat decizia să se retragă din coaliţie.”


Iulia Timosenko i-a indemnat si pe alti deputati sa faca acelasi lucru, spunand ca actuala guvernare este corupta si iresponsabila fata de popor. Ieri, Arseni Iateniuk a fost la un pas de a pleca de la guvernare, insa cateva voturi l-au salvat. Pentru demiterea executivului motiunea trebuia sa fie votata de cel putin 226 de deputati, insa doar 194 au votat, pentru. Astazi unii deputati s-au plans ca sistemul de votare s-a defectat, astfel votul lor nu a fost valabil. Arseni Iateniuk a ramas in fruntea Guvernului, desi presedintele Petro Porosenko l-a indemnat pe el si pe procurorul general sa-si dea demisia. Ambii fiind criticati pentru intarzieri in aplicarea reformelor. Aseara, procurorul general a anuntat ca pleaca din functie. Tot ieri mii de ucraineni s-au adunat in fata Radei Supreme si au protestat fata de actuala guvernare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn