Google+

Solutia rusilor, dupa ce Kremlin-ul a interzis importurile de branzeturi din Europa

Fermierii din Rusia au inceput sa umple golul ramas pe piata branzeturilor, in tara lor, dupa ce autoritatile au interzis importurile din Europa.Au creat propria variantă a unor specialităţi cunoscute, precum parmezan, gorgonzola şi camembert. Şi, spun ei, produsele ruseşti sunt chiar mai gustoase decât cele aduse din Italia sau Franţa.


În 5 ani, brânzeturile vor acoperi toată cererea internă, iar peste 7 ruşii sunt optimişti că vor începe să exporte.


Prima roată de parmezan produs în Rusia a fost prezentată la un târg de brânzeturi din Moscova. Bucata de 30 de kilograme a fost împărţită publicului chiar de guvernatorul provinciei. Parmezanul a fost produs de un fermier rus, pasionat de brânzeturile italieneşti.


“La prima ediţie a festivalului, au participat doar 25 de producători, la a doua ediţie, 50, iar acum au venit aici 200 de fermieri şi producători de brânzeturi din toată Rusia. Vorbim de o reală renaştere a sectorului brânzeturilor din Rusia”, a explicat Oleg Sirota, fermier rus.

 

Această evoluţie e una din consecinţele relaţiei tensionate dintre Rusia şi Occident. După ce Moscova a anexat Crimeea, Statele Unite şi Uniunea Europeană au împuns sancţiuni. Iar Kremlinul a răspuns, interzicând, în 2014, importurile de brânzeturi, fructe şi legume din Europa.

 

Vestea a fost mană cerească pentru fermierii ruşi.

 

Cererea de brânzezuri e foarte mare. Îmi amintesc că atunci când embargoul a fost impus, toţi am rămas fără brânză. Acum avem de toate felurile şi, mai important, sectorul se dezvoltă”, a precizat Vorobyov, guvernatorul Moscovei.

 

Clienţii sunt mulţumimi de parmezanul, gorgonzola şi camembertul - producţie autohtonă.

 

Iar fermierii ruşi ţin morţiş să îi întreacă pe europeni. Au pregătit la târg o pizza cu 150 de tipuri de brânză. Dacă va fi omologat recordul, îi vor detrona pe producătorii germani care au gătit o pizza cu 110 feluri de brânză.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn