Google+

Statele Unite vor impune noi sanctiuni impotriva Rusiei, pe fondul atacului chimic din Siria. Putin a avertizat ca un nou atac al Occidentului contra Siriei ar putea provoca haos in relatiile internationale - VIDEO

Statele Unite vor impune noi sanctiuni impotriva Rusiei, pe fondul atacului chimic din Siria. Putin a avertizat ca un nou atac al Occidentului contra Siriei ar putea provoca haos in relatiile internationale - VIDEO
Embed:

Statele Unite vor impune noi sanctiuni impotriva Rusiei, pe fondul atacului chimic din Siria. Despre asta a anuntat ambasadoarea Statelor Unite la ONU, care a mai precizat ca decizia a fost luata pentru ca Moscova sprijina regimul Bashar al-Assad. De cealalta parte, Vladimir Putin a avertizat ca un nou atac al Occidentului contra Siriei ar putea provoca haos in relatiile internationale.

 

Vorbind la telefon cu presedintele iranian, Hassan Rohani, liderul rus a subliniat ca daca actiunile occidentului, efectuate prin incalcarea Cartei Natiunilor Unite, s-ar repeta, asta ar provoca inevitabil haos in relatiile internationale.

 

Cei doi sefi de stat au constatat ca aceste actiuni ilegale nu fac decat sa inrautateasca si mai mult situatia din Siria. Statele Unite nu au anuntat noi lovituri, insa sustin ca vor impune sanctiuni impotriva Rusiei, in contextul atacului chimic de saptamana trecuta, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

 

Nikki HALEY, AMBASADORUL SUA LA ONU: " Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin va anunta aceste sanctiuni astazi, daca nu a facut-o deja si vor fi valabile pentru toate companiile care au tranzactionat echipamente care au avut legatura cu Assad si folosirea armelor chimice. Cred ca toata lumea o sa fie afectata. Cred ca toata lumea stie ca am transmis un mesaj puternic si speranta noastra este ca vor asculta."

 
Haley a mai precizat ca trupele americane nu se vor retrage din Siria pana cand nu isi vor indeplini toate obiectivele. Printre acestea se numara - asigurarea ca regimul de la Damasc nu va mai utiliza arme chimice, infrangerea totala a retelei teroriste Stat Islamic, dar si supravegherea actiunilor Iranului.

 

Kremlinul nu a venit deocamdata cu o reactie oficiala. SUA, Franta si Marea Britanie au lansat sambata lovituri in Siria impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, la o saptamana dupa presupusul atac chimic, atribuit fortelor guvernamentale siriene. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn