Google+

Strazile Barcelonei, invadate de mii de protestatari, dupa arestarea a 14 oficiali ai guvernului din Catalonia, care vrea sa organizeze un referendum pentru independenta regiunii.

Strazile Barcelonei, invadate de mii de protestatari, dupa arestarea a 14 oficiali ai guvernului din Catalonia, care vrea sa organizeze un referendum pentru independenta regiunii.
Embed:

Tensiunile dintre guvernul de la Madrid si separatistii catalani cresc cu fiecare zi. Premierul Spaniei a anuntat ca va face tot posibilul ca referendumul de pe 1 octombrie pentru independenta Cataloniei, sa nu aiba loc. Dupa ce ieri politia a arestat 14 oficiali ai guvernului regional de la Barcelona, mii de oameni au iesit in strada.

 

Oamenii s-au adunat in centrul Barcelonei, in semn de protest fata de retinerea celor 14 membri ai guvernului regional al Cataloniei, acuzati ca desfasoara actiuni ilegale.

 

Manifestantii au vrut sa demonstreze ca sunt hotarati sa iasa la vot si au condamnat “represiunile” ministerului spaniol de interne.

 

Carles PUIGDEMONT, PRESEDINTELE REGIUNII CATALONIA:Guvernul catalan a fost tinta unei agresiuni coordonate comisa de fortele de politie la ordinul ministerului spaniol de interne. Obiectivul a fost sa-i opreasca pe catalani sa se exprime liber si pasnic la referendumul de pe 1 octombrie.”

 

O manifestatie pentru dreptul catalanilor de a organiza referendumul pentru independenta a avut loc si la Madrid. Autoritatile de acolo, inclusiv presedintele Spaniei spun ca plebescitul este ilegal, lucru decis si de Curtea Constitutionala.

 

Referendumul ar urma sa aiba loc pe 1 octombrie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn