Submarinul " invizibil" Krasnodar a participat, joi, la aplicatiile efectuate de Flota Rusiei din Marea Negra. Submersibilul a efectuat o imersiune, dezactivandu-se complet timp de doua ore pe fundul marii, iar apoi a revenit la suprafata, potrivit presei ruse.

Publicat:12.10.2018, 09:23

Submarinul cu propulsie diesel-electrica „Krasnodar“ s-a dezactivat complet în timpul unui exercitiu si a stat ascuns la o adâncime de 20 metri în Marea Neagra, a indicat purtatorul de cuvânt al flotei Aleksei Rulev, capitan de rangul II.  

Supranumit si „gaura neagra“, submarinul „Krasnodar“ este al patrulea din Proiectul 636 „Varsaveanka“ intrat în ultimul timp în serviciul Flotei ruse cu baza la Sevastopol, în Penisula Crimeea.  

La fel ca submarinul „Novorossiisk“ din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagra, „Krasnodar“ este echipat cu rachete de croaziera „Kalibr“, omoloagele rusesti ale rachetelor de croaziera americane Tomahawk.  

Potrivit expertilor rusi, submersibilele rusesti din Proiectul 636 „Varsaveanka“ se numara printre cele mai silentioase din lume si ar fi superioare submarinelor NATO, fiind denumite „gauri negre“, datorita capacitatilor de disimulare.