Parlamentarelor cu unghii sau gene false li s-a interzis luni intrarea in cladirea care adaposteste legislativul din Tanzania, potrivit Xinhua.

Publicat:11.09.2018, 12:17

“Prin autoritatea pe care mi-o ofera Constitutia tarii, interzic tuturor femeilor parlamentar care poarta unghii si gene false sa intre în cladirea Parlamentului”, a spus Job Ndugai, purtatorul de cuvânt al adunarii nationale.

Acesta a adaugat ca s-a consultat cu experti înainte sa ia decizia de a interzice accesul femeilor care poarta astfel de accesorii cosmetice, potrivit Agerpres.

Ndugai a anuntat interdictia la scurt timp dupa ce ministrul adjunct al Sanatatii, Dezvoltarii Comunitare, Genului, Vârstnicilor si Copiilor, Faustine Ndugulile, le-a spus legiuitorilor ca femeile cu gene si unghii false risca probleme de sanatate.

Ndugulile a spus ca în fiecare an cel putin 700 de femei ajung la spitalul national Muhimbili cu probleme de sanatate legate direct de utilizarea unghiilor si genelor false precum si a produselor pentru decolorarea tenului.

Potrivit lui Ndugulile, unghiile si genele false nu se afla pe lista de cosmetice din Legea pentru alimentatie, medicamente si cosmetice din 2003, care prevede reglementarea si controlul alimentelor, medicamentelor, cosmeticelor, medicamentelor din plante si substantelor otravitoare.

Sursa: Agerpres