Georgia va incepe sa cultive marijuana pentru uz cosmetic si medicinal, pe care intentioneaza sa o exporte, a anuntat miercuri premierul Mamuka Bahtadze, citat de EFE.

Publicat:13.09.2018, 05:12
Acesta a dat asigurari ca productia acestei plante va fi "strict reglementata si controlata de stat", pentru a evita "procese haotice si ilegale", scrie Agerpres.
Totodata, Guvernul intentioneaza sa înaspreasca pedepsele pentru "promovarea" consumului de canabis, a adaugat prim ministrul.
Georgia a legalizat consumul de marijuana în iulie, dar traficul cu aceasta sau cu alte droguri continua sa fie unul dintre delictele cele mai grave din statul caucazian, fiind pedepsit cu închisoare între 20 de ani si pe viata.
În ceea ce priveste exportul de marijuana medicinala, Guvernul intentioneaza sa lanseze o licitatie internationala pentru atragerea de posibili investitori si sa aloce suprafete de teren special pentru acest obiectiv.
Bajtadze a precizat ca autoritatile "au luat în considerare toate riscurile si vor restrictiona sever" cultivarea acestei plante pentru a preveni încalcarea legii.