Aspirantii la titlul de detinator al unei proprietati in Australia de Vest, cel mai mare stat al Australiei, au oportunitatea de a cumpara o intreaga localitate, dupa ce un sat cu suprafata de 39 de hectare va fi scos la licitatie pe 14 noiembrie.

Publicat:02.11.2018, 08:17Construita initial în 1952 pentru muncitorii care lucrau în prelucrarea lemnului, localitatea Tone River a fost abandonata în urma cu peste un deceniu si a devenit apoi o destinatie preferata a amatorilor de aventuri în salbaticie, relateaza Agerpres, citând Xinhua.


Persoanele care aspira sa devina primari ai acestei localitati, dotata cu 20 de locuinte, o primarie, terenuri de tenis si de volei, un atelier si o diversitate de spatii în aer liber, printre care se numara si zone pentru pescuit, ar putea plati în jur de un milion de dolari australieni (720.000 de dolari americani).


Responsabilul cu vânzarea proprietatii în numele guvernului statului Australia de Vest, agentul imobiliar Colin Wallbank, a declarat vineri pentru postul 9News ca în ciuda faptului ca asezarea este situata într-o zona izolata, la aproximativ 335 kilometri spre sud de capitala statului, Perth, Tone River reprezinta ″o sansa unica în viata″⁣.


″Te simti ca si cum ai pasi înapoi în timp, într-o perioada în care viata era mai putin complicata′’, a spus el.


″Va fi nevoie de o doza de imaginatie, de multa munca si de viziune, însa rezultatul ar putea fi la fel de uimitor si de maret pe cum visezi’’, a adaugat agentul imobiliar.