Exercitiile militare de amploare efectuate de SUA si Coreea de Sud si amenintarile americane cu un razboi preventiv impotriva Phenianului au facut ca izbucnirea unui razboi in Peninsula Coreeana sa devina "™un fapt stabilit.

Publicat:07.12.2017, 06:14

Declaratia îi apartine unui purtator de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, relateaza Reuters, scrie Agerpres.

’Întrebarea ramasa acum este: când va izbucni razboiul?’, a întrebat purtatorul de cuvânt, într-o declaratie difuzata de agentia de presa nord-coreeana ACTC.

‘Nu dorim un razboi, dar nu ne vom ascunde de el si în cazul în care SUA vor calcula gresit rabdarea noastra si vor aprinde fitilul pentru un razboi nuclear, vom face cu siguranta SUA sa plateasca scump consecintele folosind forta noastra nucleara puternica pe care am consolidat-o în mod constant’, a spus de asemenea purtatorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a testat saptamâna trecuta ceea ce a numit cea mai performanta racheta balistica intercontinentala (ICBM) care ar putea atinge teritoriul SUA.

Presedintele SUA Donald Trump a avertizat ca va distruge regimul nord-coreean, daca acesta ameninta SUA cu arme nuclear.

Sursa: Agerpres