Un hotel de lux din capitala Afganistanului a fost tinta unui atac terorist. Cinci barbati inarmati au intrat in cladire si au tras in clientii si angajatii localului. Sase persoane au fost ucise. Fortele de securitate au inconjurat cladirea, iar dupa 12 ore, au anuntat ca toti atacatorii au fost lichidati.

Publicat:21.01.2018, 06:47


Teroarea a inceput cu o explozie la primul etaj al hotelului. Apoi, atacatorii inarmati au intrat in cladire si au tras focuri de arma in oamenii aflati in interior, luand si si ostatici. Potrivit presei, in acel moment, mai multe persoane participau la o conferinta in domeniul IT. 

”Atacatorii au intrat in hotel, insa nu inteleg cum. Nu inteleg. Am venit aici pentru ca prieteni de-ai mei sunt angajati ai hotelului.”

Fortele de securitate au fost mobilizate si au inconjurat cladirea intr-o ampla operatiune antitero. In incercarea de a se salva, unii oamenii au sarit de la balcoane.

"Am sarit de la etajul doi. M-am ranit la picior si la spate. Timp de aproape cinci minute am fost inconstient.”

 Toata noaptea politistii au stat in preajma hotelului si au incercat sa salveze cat mai multe persoane aflate in interior. 

Najib DANISH, PURTATOR DE CUVANT AL MINISTERULUI DE INTERNE, AFGANISTAN: ”Peste o suta de oameni, inclusiv 16 straini, au fost evacuati in siguranta. Pana acum am primit informatii ca sunt sase raniti. Trupurile a doi teroristi au fost recuperate de fortele de securitate.”

 Dupa 12 ore de la atac, autoritatile au anuntat ca toti teroristii au fost lichidati. Acestia au ucis sase civili, cinci afgani si un strain. Actiunile au avut loc la cateva zile dupa ce ambasada Statelor Unite din Kabul a avertizat ca grupari extremiste ar putea planui atacuri in oras. In 2011, in acelasi hotel, un atentat similar al talibanilor s-a soldat cu 21 de morti.

Sursa: BBC