Tim Cook, CEO-ul Apple, a devenit in urma cu patru ani primul sef al unei companii majore care a anuntat in mod public ca este homosexual.

Publicat:26.10.2018, 06:48

În 2018, antreprenorul american spune ca este fericit atât în legatura cu sexualitatea lui, cât si cu decizia de a face acea dezvaluire, informeaza cnn.com.

Sunt foarte mândru de asta”, a declarat Tim Cook într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Christiane Amanpour, miercuri, într-o emisiune difuzata de posturile CNN International si PBS. “Faptul ca sunt gay este cel mai mare dar pe care l-am primit de la Dumnezeu”, a mai spus CEO-ul companiei Apple.

Tim Cook a anuntat public ca este gay pe 30 octombrie 2014. Zvonuri despre orientarea lui sexuala circulau de multa vreme, însa el nu le confirmase sau infirmase în mod public.

“Am decis sa fac acel anunt public deoarece începusem sa primesc scrisori de la copii care citeau online ca sunt gay”, i-a dezvaluit el jurnalistei Christiane Amanpour.

Managerul american a precizat ca acele e-mailuri si scrisori proveneau de la copii care spuneau ca erau ostracizati, intimidati si abuzati din cauza orientarii lor sexuale.

Tim Cook marturiseste ca este o persoana retrasa, dar a decis în cele din urma ca ar fi fost “egoist” din partea lui sa continue sa pastreze secretul asupra faptului ca este gay, când ar fi putut sa îi ajute pe alti oameni sa îsi dezvaluie public identitatile lor sexuale.

Trebuia sa fac ceva pentru ei”, a adaugat el spunând ca a dorit sa le demonstreze ca “pot sa fie gay si sa mearga în continuare mai departe si sa ajunga sa exercite profesii importante”.

Tim Cook a mai spus ca a fost socat atunci când a aflat ca era primul CEO al unei companii din topul Fortune 500 care anuntase ca este homosexual. El se declara bucuros de faptul ca si alti CEO au facut de atunci anunturi publice similare, desi nu acesta a fost scopul lui initial.

Acel anunt l-a ajutat pe Tim Cook si în calitate de lider, a mai spus el. “Am învatat cum este sa fii într-o minoritate. Sentimentul ca te afli în minoritate îti ofera un nivel de empatie pentru ceilalti oameni care nu fac parte din majoritate”, a precizat magnatul american.

Comentariile rauvoitoare la adresa lui l-au ajutat, de asemenea, sa devina mai rezistent în conditii dificile. “S-a dovedit în cele din urma ca acel anunt a fost destul de benefic pentru mine”, a adaugat el.